Ambulansa Yol Vermeyen Sürücüye Bin 320 Lira Para Cezası Verildi

İstanbul'da ambulansa yol vermeyip yaptığı manevralarla geçişini önlediği iddiasıyla gözaltına alınıp adli kontrol koşulu ile serbest kalan sürücüye bin 320 lira idari para cezası verildi.

02.03.2019-20:47 - (Son Güncelleme: 02.03.2019-20:41) Ambulansa Yol Vermeyen Sürücüye Bin 320 Lira Para Cezası Verildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul'da D-100 karayolu Bahçelievler mevkiinde lüks marka otomobili ile ambulansa yol vermeyerek, trafiği de tehlikeye atan sürücü hakkında bin 320 TL para cezası verdi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Emniyet Genel Müdürlüğünden yayınlanan yazılı açıklamada, 28 Şubat'ta İstanbul D-100 karayolu Bahçelievler mevkisinde özel bir aracın, geçiş üstünlüğü olan ambulansa yol vermediği anımsatıldı.

Açıklamada, mesele ile alakalı bilgilendirmeler yapılmasına karşın bazı sosyal medya ortamları ile basın yayın organlarında, meselenin eksik bir biçimde yoğun olarak yer alması nedeniyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Sosyal medyada olan görüntü ve haberlerin sonrasında olay ile alakalı birimler tarafından inceleme başlatıldığı hatırlatılan açıklamada, şu sözlere yer verildi:

"BİN 320 TÜRK LİRASI PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

"Araç sürücüsü belirlenerek 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 46, 55, 56 ve 73'üncü maddelerinde olan ihlallerden sebeple kendisine toplam bin 320 Türk Lirası trafik idari para cezası uygulanmıştır.

Ayrıca şahıs gözaltına alınarak, geceyi Bahçelievler Polis Merkez Amirliği nezarethanesinde geçirmiş, hakkında Türk Ceza Kanununun 179. maddesine göre adli işlem yapılmış, düzenlenen tahkikat evrakı ile beraber mevcutlu olarak adliyeye gönderilmiş ve çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol koşuluyla serbest kalarak hakkında yurt dışına çıkış yasağı verilmiştir."

Açıklamada, Türk Polis Teşkilatı'nın trafik güvenliğini tehlikeye atan şahıslara dönük mücadelesinin ve trafik denetimlerinin süreceği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal