Ali Babacan'ın Daron Acemoğlu'nu Partisine Katmak İstediği İddia Edildi

Ali Babacan çok kısa bir zaman önce AK Parti'den istifa ederek yeni parti çalışmalarına sürat verdi. Babacan, yeni partide dünyanın en iyi 10 profesörü arasına giren Daron Acemoğlu'nu ekibine katabilmek için büyük bir çaba içerisinde olduğu iddia ediliyor.

11.07.2019-17:18 - (Son Güncelleme: 11.07.2019-17:12)

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin kısa bir süre sonrasında AK Parti kurucular kurulu üyeliğinden istifa ederek siyaset gündeminin ortasına oturan Ali Babacan'ın dünyaca ünlü Türk ekonomist Daron Acemoğlu'nu partisine dahil etmeye uğraştığı iddia edildi.

ŞİMŞEK İKNA EDECEK

Babacan'ın, dün MIT Üniversitesi'nde en yüksek öğretim üyeliği kabul edilen 'Enstitü Profesörü' ünvanını alan Daron Acemoğlu'nu ikna etmek için partinin iki numarası olacağı öne sürülen Mehmet Şimşek'i devreye soktuğu bildiriliyor.

Acemoğlu'nun teklifi kabul etmesi, yeni partinin dünyaya tanıtımı için önemli olarak düşünülüyor.

DARON ACEMOĞLU KİMDİR?

İktisat Profesörü olan Daron Acemoğlu'nun, bundan kısa süre önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinesinde olacağı öne sürülmüştü. Ekonomi modellemeleri ile alakalı çalışmalarıyla tanınan Daron Acemoğlu, Amerika'nın en saygın ve gelişmiş üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde görev yapıyor. Dünyada en fazla alıntılanan 10 Ekonomist arasına girmeyi başaran Daron Acemoğlu, 1986 senesinde Galatasaray Lisesi'ni bitirdi.

Galatasaray Lisesi'nin sonrasında Lisans öğrenimini İngiltere York University'de yaptı. Sonrasında da yüksek lisans ve doktorasını Londra Ekonomi Okulu'nda aldı. 1992-93 seneleri arasında Londra Ekonomi Okulu'nda ders veren Daron Acemoğlu, 1993'te ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde ders vermeye başladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal