Alevilerden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Tepki Yağıyor

CHP'li Ali Haydar Hakverdi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaorğlu'nun Ozan Arif'e dönük övgülerden sebeple Alevi örgütlerinin tepki göstermesine "Bu açıklamaya gerek yoktu, haklılar" deyip hak verdi.

20.02.2019-16:21 - (Son Güncelleme: 20.02.2019-16:12) Alevilerden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Tepki Yağıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaorğlu'nun Ozan Arif'e dönük övgülerden sebeple Alevi örgütlerinin tepki göstermesine hak verdi. Açıklamanın "İyi niyetli" olduğunu ifade eden Hakverdi, "Gerek yoktu, haklılar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ozan Arif'e dönük övücü sözlerine örgüt içerisinden eleştiri yapıldı.

"OZAN ARİF FARKLI BİR YERDE DURUYOR"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına Alevi örgütleri tepki gösterirken, Hakverdi de örgütlerin tepkisi ile alakalı, "Haklılar" dedi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının "iyi niyetli" olduğunu iddia eden Hakverdi, "İkisi de farklı yerde duruyor. Ozan Arif farklı bir yerde duruyor, Alevi ozanları farklı bir inancı temsil ediyor. Bu açıklamaya lüzum yoktu" dedi.

ALEVİ DERNEKLERİNDEN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

İçlerinde Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Bileşenleri, Alevi Dernekleri Federasyonu ve Bileşenleri, Alevi Vakıfları Federasyonu ve Bileşenleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Demokratik Alevi Dernekleri'nin yer aldığı Alevi örgütleri, "Alevilerin, devrimcilerin katillerine övgüler dizerek bizim sabrımızı taşırmıştır. Kılıçdaroğlu'na sormak lazım, 'Ozan Arif bizim katillerimizi övdü, sen ise Ozan Arif'i övdün, ne farkınız var?" diyerek özür beklediklerini söylemişti.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı açılışında yaşamını yitiren Ozan Arif'i anarak şu sözleri kullanmıştı.

"Sevgiyi, hoşgörüyü, haksızlığa karşı direnmeyi şiirleriyle, sözleriyle, sazlarıyla dile getirirler. Böyle bir ozan yaşamını yitirdi. Ozan Arif. Ona da Allah'tan rahmet diliyoruz. Ozan Arif'in, diğer ozanlardan bir farkı yok. Aşık Veysel, Aşık Daimi gibi, Pir Sultan Abdal gibi, Erzurumlu Emrah gibi, Neşet Ertaş gibi..."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal