AKOM'dan İstanbul'a Uyarı! Şiddetli Kar Yağışı Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbulluları kar yağışına karşı uyardı. Yapılan açıklamada akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi.

03.01.2019-17:06 - (Son Güncelleme: 03.01.2019-16:58) AKOM'dan İstanbul'a Uyarı! Şiddetli Kar Yağışı Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), mega şehirde akşam saatlerinde kuvvetli kar yağışının olacağını, kar yağışına gece saatlerinde özellikle batı ilçelerde fırtınanın da eşlik edeceğini açıkladı.

İSTANBUL'A ŞİDDETLİ KAR UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi halkı şiddetli kar yağışına karşı ikaz etti. AKOM'dan gerçekleştirilen açıklamada şu sözlere yer verildi:

ÇATALCA, SİLİVRİ, ARNAVUTKÖY VE BÜYÜKÇEKMECE'DE TİPİ BEKLENİYOR

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgiler çerçevesinde İstanbul başta olmak üzere ülkenin büyük kısmını Orta Akdeniz üstünden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üstünden gelen soğuk havanın etkisi altına giriyor. Gün boyu yağmur biçiminde görülecek yağışların akşam saatlerinden sonra Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Büyükçekmece gibi batı ilçelerimizde şiddetlenerek yer yer tipi biçiminde yoğun kar yağışı, gece saatlerinden sonra ise il çapında fırtına (50-95km/s) ile beraber şiddetli kar biçiminde etkili olması tahmin ediliyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ORTASINA KADAR DEVAM EDECEK

Soğuk hava, fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışlı havanın önümüzdeki hafta ortasına dek sürmesi bekleniyor. İstanbul'un yüksek ve kırsal yerlerinde kar yağışının etkili olacağı düşünülüyor. Yapılan meteorolojik ikaz çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini aldı.

7 BİN 83 PERSONEL TEYAKKUZDA BEKLİYOR

İBB Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) idaresinde İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı 7 bin 83 çalışan, bin 357 araç, 53 vinç-kurtarıcı, köy yolları için 147 traktör vatandaşların hava şartlarına bağlı problem yaşamaması için hazır bekliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal