AKOM Uyardı! İstanbul'da Yağış Ne Zamana Kadar Sürecek?

İstanbullular sağanak yağıştan bir türlü kurtulamadı. Bugün de yağması beklenen yağışla ilgili AKOM'dan uyarı geldi. Buna göre saat 16.00'da başlayacak olan yağış saat 21.00'a kadar devam edecek.

28.06.2018-16:32 - (Son Güncelleme: 28.06.2018-16:25) AKOM Uyardı! İstanbul'da Yağış Ne Zamana Kadar Sürecek?

İstanbul'da sağanak yağış saat kaçta başlayacak? AKOM'dan yayınlanan açıklamada İstanbul'da yağış olacağı söylendi. Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da şiddetli olması tahmin edilen sağanak yağış için beklentisini açıkladı. İstanbullular yağmurun ne zamana dek süreceğini merak ediyor. Peki İstanbul'da sağanak yağış saat kaçta başlayacak? Ne zaman bitecek? Merak edilen soruların yanıtları ayrıntıları ile haberimizde...

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da kuvvetli olması düşünülen sağanak yağış için dikkat çeken bir öngörüde bulundu.

SU BASKINLARINA DİKKAT"

Hava Forum hesabından gerçekleştirilen açıklamada ise, "Meteorolojik son bilgilere göre 15:00-16:30 saatleri içinde İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve civarında kısa kısa şiddetli sağanak, ani fırtına, yıldırım, şimşek geçişleri tahmin ediliyor! Olası ani su baskınlarına karşı tedbirli olunmalı..." denildi.

AKOM'DAN DA UYARI GELDİ

AKOM'dan yayınlanan açıklamada İstanbul'un 1 saat içinde başlayacak ve 21.00'e dek devam edecek yağışın etkisi altına gireceği açıklandı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul, Marmara denizi üstünden gelen yeni sağanak yağışın etkisi altına girecek. Meteorolojik verilere göre bir saat içinde Güney bölgelerinden başlayacak olan yağış, Kartal, Maltepe, Kadıköy, Fatih, Beşiktaş ilçelerinde kuvvetli olacak. Saat 21.00’a dek ara ara şiddetli gök gürültülü sağanak yağmur biçiminde sürmesi tahmin ediliyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal