Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Hareketlilik!

Türkiye'nin ilk nükleer projesi olan ve yapımı süren Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS), olası fırtına sonrası oluşabilecek aksaklıklara yönelik 14 kurumun desteğiyle tatbikat yapıldı.

26.10.2019-12:19 - (Son Güncelleme: 26.10.2019-22:01)

Türkiye'nin ilk nükleer projesi olan ve yapımı süren Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS), olası fırtına sonrası oluşabilecek aksaklıklara yönelik 14 kurumun desteğiyle tatbikat yapıldı.

Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi'nde yapımı süren santralde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Akkuyu Nükleer AŞ tarafından "Ortak Kurumlar Acil Durum Tatbikatı" düzenlendi.

Kurumun güvenlik güçlerinin dışında tatbikata Jandarma Akkuyu Koruma Taburu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Orman Bölge Müdürlüğü, Mersin İl Sağlık Müdürlüğünün de aralarında olduğu 14 kurum ile 175 personel dahil oldu.

Koordinasyon merkezinden yönetilen ve ilk defa düzenlenen geniş çerçeveli tatbikatın senaryosuna göre, santralin inşaat sahasında meydana gelen fırtına sebebiyle, 11 ayrı bölgede yangın, elektrik kesintisi, iletişim sistemi arızası ve trafik kazası gibi olaylar meydana geldi.

İlk olarak alanın korunması ve transfer çalışmalarına destek için mevcut ekiplere ek jandarma ve güvenlik personeli görevlendirildi.

Ekipler tarafından personeller tahliye edilirken bir iş makinesiyle çarpışan otomobildeki yaralılara itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından müdahale sağlandı, Turkcell ve Türk Telekom ekiplerince çıkan arızalar onarıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal