AK Partili Tayyar'dan Suriyeli Gence Tepki

BBC ile yaptığı röportajda "Biz mi dedik bizi kurtarın." diyen Suriyeli genç sosyal medyada gündem olurken, tepkilerin hedefinde kaldı. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar da yaptığı paylaşımla Suriyeli gence tepki gösterdi ve "Şu soytarıyı hemen Suriye'ye geri bırakın." dedi.

02.03.2020-15:50 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-15:35) AK Partili Tayyar'dan Suriyeli Gence Tepki

İdlib'de Esed rejim unsurlarının gerçekleştirdiği hain saldırı sonrası Türkiye sınır kapılarını açma kararı aldı. Bu kararın ardından yaklaşık 120 bin göçmen Yunanistan sınırlarına dayanırken, BBC'nin bölgede röportaj yaptığı Suriyeli gençlerden biri sosyal medyada gündeme geldi.

Suriyeli genç yaptığı açıklamada, "Türkiye dışında hayat çok güzel, sanki biz size 'gelin bizi kurtarın' dedik." ifadelerini kullandı ve tepki çekti. Suriyeli gence birçok kesim tarafından tepki yağarken, eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar da tepki gösterdi. Tayyar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "8 yıl önce varil bombalarından kaçıp Türkiye'ye sığınmış. Şimdi 'sanki bizi kurtarın dedik' diyor. Hükümete çağrım olsun; şu soytarıyı hemen Suriye'ye geri bırakın. Artık bu ülkede aldığı nefes, kursağından geçen lokma haramdır." ifadelerine yer verdi.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal