AK Partili Mahir Ünal: Seçimlerden Sonra Dolar 5 Liranın Altına Düşecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, dolarla alakalı tahminini söyledi. Ünal, "Şimdi analizlerde gözüken o ki seçimlerin ardından dolar 5'in de altına inecek" dedi.

01.03.2019-15:16 - (Son Güncelleme: 01.03.2019-15:09) AK Partili Mahir Ünal: Seçimlerden Sonra Dolar 5 Liranın Altına Düşecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, geçen sene Ağustos ayında Türkiye'ye dönük ekonomik saldırıların ortaya konulan dirençle önlendiğini ifade ettş. Ünal, "Amaç doları 10 liraya dek çıkarıp yüksek ısınmayla Türkiye'nin adeta ekonomisinin çatısını çökertmekti. Dünyada birçok ülkede kullandıkları yöntemle netice aldılar. Fakat Türkiye'de netice alamadılar. Yani bizim nasıl dirençli olduğumuzu göstermesi manasında bu önemli. Şimdi analizlerde gözüken o ki seçimlerin ardından dolar 5'in de altına inecek" dedi.

AK Parti Gaziantep il teşkilatı tarafından yapılan istişare toplantısında yerel yönetimlerde elde ettikleri başarı çıtasını daha yukarı çıkarmak ve halkın problemlerini çözmek istediklerini söyleyen Mahir Ünal, AK Parti'nin 25 senelik yerel yönetim tecrübesi ile bunu başarabilecek tek parti olduğunu söyledi. Türkiye'nin her geçen gün güçlendiğini söyleyen Mahir Ünal, geçen sene Ağustos ayında Türkiye'ye dönük kur ve ekonomik saldırının ortaya konulan dirençle atlatıldığını söyledi.

"DOLAR 5'İN ALTINA DÜŞECEK"

Her bir ülkede bir yöntemi kullandılar ve netice aldılar, bu ülkelerin bütününde kullandıkları yöntemleri Türkiye'de denediler netice alamadılar. İşte 13 Ağustos günü gerçekleştirilen kur atağı, ekonomik saldırı bunlardan bir tanesi. O gece ne oldu? İki şeyi gördük Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ne derece doğru bir karar onu gördük. Çünkü hızlı karar verilmesi ve esnek ve müdahaledeki hız, ekonominin tek çatı altında bir araya getirilmesi doları 7,40'da gece 2 itibariyle durdurduk 5,20'lere dek çektik ve şimdi analizlerde gözüken o ki seçimin ardondan dolar 5'in de altına inecek."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal