AK Parti'den Çok Önemli Oy Sayımı Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yeniden sayılan oylar için konuştu. Yavuz'un açıkladığına göre AK Parti lehine 11 bin 109 yazıldı.

04.04.2019-15:21 - (Son Güncelleme: 04.04.2019-15:41) AK Parti'den Çok Önemli Oy Sayımı Açıklaması

"11 BİN OY AK PARTİ LEHİNE DEĞİŞTİ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da yeniden sayılan sandıklar hakkında açıklamalarda bulundu. 530 sandıktaki güncelleme sonucunda AK Parti'nin lehine 11 bin 109 oyun düzeltildiğini kaydeden Yavuz,  "Geçersiz oyların sayımına ilişkin bir rakam vermek istiyorum; 5 bin 857 sandıkta geçersiz oylar sayıldı, bunların 1647 adedi AK Parti lehine olduğunu söylemek istiyorum. Tüm oyların sayımına ilişkin bir rakam 121 sandıkta 64 oy Ak Parti’nin hanesine kaydedildi" şeklinde konuştu.

"PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİ OLUR"

İşte Ali İhsan Yavuz'un yaptığı önemli açıklamanın satır başları şöyle:

"Biz bu süreçleri devam ettiriyoruz. Ama bu süreç sonucunda ortaya çıkan rakamları ve gerçeği ifade etmek üzere huzurunuzdayız. 1 Nisan’dan itibaren, 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 11 bin 109’dur. 

"Geçersiz oyların sayımına ilişkin bir rakam vermek istiyorum; 5 bin 857 sandıkta geçersiz oylar sayıldı, bunların 1647 adedi AK Parti lehine olduğunu söylemek istiyorum. Tüm oyların sayımına ilişkin bir rakam 121 sandıkta 64 oy Ak Parti’nin hanesine kaydedildi. Az önce CHP Grup başkanvekilinin bir tweetine rest geldim. 'Tüm sandıklar sayılsa bile 13 bin oyla İmamoğlu seçimi kazanıyor' diyor. Çok manidar buldum. Sandıkları açmayalım, hiç kurcalamayalım yaklaşımında olan CHP’nin geldiği nokta, çünkü her şeye güveniyoruz bu budur yaklaşımından geldiğimiz nokta, bu kadar geçersiz oyu biz de kabul ediyoruz ama bu 13 bininden aşağı inmez yaklaşımı. Bu kadar oy düzeltildi daha düzelteceklerimiz var. Özgür Özer endişeye kapılabilir. Biraz daha düzelteceklerimiz var diyorum. Bakınız elimde birkaç dosyayla geldim, onlardan bire tanesinde sayım döküm sonuç çizelgesi var, YSK’dan aldığımız, ilçe seçim kurullarından giriliyor. Çok miktarda sisteme girilmediğini gördük. Sonra da girilenlerin farklı ve boş girildiğini gördük. Daha bunlar ilişkin adım atmış değiliz. Maddi hata düzeltimine ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Sayımın dışında maddi hata düzeltilecek çok sandık gördük. Bir de tüm oyların sayıldığı, geçersiz oyların sayıldığı ilçeler var, onlara ilişkin çok azı sayıldı. Arkada çok sayıların düzeldiğini görmemiz mümkün.

"Tek amacımız var sonuçlar çok net bir şekilde ortaya çıksın. Milli irade, İstanbul’un iradesi sonuca net bir şekilde yansısın.

"Bu düzeltmeler bu sistem sayesinde oluyor. Bizim sorguladığımız sistem değil. Bu verileri girenlerin hata suistimal ve usulsüzlüklerini belirliyor ve bunları düzeltiyoruz. Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur derler bu biraz ona benziyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal