AK Parti'de Vefa Toplantıları Başlıyor

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın parti kurma çalışmalarına sürat vermesi AK Parti'de yeni tedbirlerin alınmasına neden oldu. AK Parti tabanından yeni kurulacak partilere kayışı engellemek için vefa toplantıları yapılmaya başlandı.

02.09.2019-11:45 - (Son Güncelleme: 02.09.2019-11:38) AK Parti'de Vefa Toplantıları Başlıyor

AK Parti içerisinde gerçekleştirilen değerlendirmelerde yeni partilere küskün ve kırgın partililerin geçebileceği hesabı yapılıyor. Bunun engellenmesi için de 'vefa toplantıları' yapılmaya başlandı. Bu çerçevede milletvekillerinin de katılımıyla teşkilatlarda toplantılar yapılarak daha önce partinin farklı kademelerinde vazife yapmış, fakat daha sonra kırılıp küserek uzaklaşan isimler tekrar kazanılmaya çalışılıyor.

KONGRE SÜRECİ 1 YIL ERKENE ÇEKİLECEK

Bunun için ilk olarak olağan kongre süreci 1 sene erkene çekilerek, ekimde başlayacak belde, ilçe ve il kongre süreçleriyle teşkilatların diri tutulması amaçlanıyor.

"PANİK HAVASIYLA HAREKET EDİLMESİ DOĞRU DEĞİL"

Parti içerisinde bu toplantı ve ziyaretlerin faydalı olacağı, fakat bunun için geç kalındığı değerlendirmeleri de var. Bazı AK Partili kurmaylar, "Bu toplantıların çok daha önce yapılması lazımdı. Yeni parti hazırlıkları sebebiyle bir panik havasıyla hareket edilmesi doğru değil, daha serinkanlı bir politika seyredilmeli" görüşünü dile getiriyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni parti iddiaları ile alakalı yaptığı ilk yorum, "Birileri parti kuruyormuş şunu yapıyormuş, hiç bunları kafanıza takmayın. Çok içimizden ayrılıp parti kuranları oldu. Şu anda sorsam adını sanını hatırlamazsınız. Bu tür ihanetlerin içerisinde onlar bu işin bedelini de ağır öderler." biçiminde olmuştu.

"ESAMESİ OKUNMAMIŞTIR"

Erdoğan ayrıca, "Bu davada bu çatı altında vazife yapan arkadaşlarımla yol yürümeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bu davada yolunu yitirenler olmuştur. Bu kutlu çatının altından ayrılanların esamesi okunmamıştır, okunmayacaktır" sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal