AK Parti'de TBMM Başkanlığı İçin Naci Bostancı Adı Öne Çıkıyor

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul adayı olması ile görevinden istifa edeceğini açıklamıştı. Boşalacak koltuk için AK Parti ismi geçen kişiler de belli olmaya başladı. Buna göre en çok konuşulan isim Grup Başkanı Naci Bostancı oldu.

31.01.2019-12:08 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-11:59) AK Parti'de TBMM Başkanlığı İçin Naci Bostancı Adı Öne Çıkıyor

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın, TBMM Başkanlığı vazifesinden 18 Şubat'ta istifa edeceğini duyurması ile beraber yeni başkanın kim olacağı hususunda kulisler hareketlendi. AK Parti kulislerinde Yıldırım'dan boşalacak Meclis Başkanlığı koltuğu için Grup Başkanı Naci Bostancı'nın da içlerinde olduğu 6 kişinin ismi geçiyor.

MECLİS BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDECEĞİNİ AÇIKLADI

Meclis iç tüzüğü uyarınca, Yıldırım 18 Şubat'ta istifa ederse on gün içerisinde yeni başkan seçilmesi lazım. Yıldırım, belediye başkanı aday listelerinin YSK'ya verileceği 19 Şubat'ı işaret edip, bu tarihten bir gün önce istifa edeceğini duyurmuştu.

25 VEYA 26 ŞUBAT'TA SEÇİM YAPILMASI PLANLANIYOR

Bu durumda Yıldırım, TBMM Başkanlığı'ndan 18 Şubat'ta istifa ederse, Meclis iç tüzüğüne göre 23 Şubat'a dek yeni aday başvurularının alınması, bu tarihten sonraki beş gün içerisinde de seçimin yapılması lazım. AK Parti Grup Yönetimi'nin hazırladığı taslak takvime göre yeni başkanlık seçiminin 25 ya ada 26 Şubat'ta yapılması düşünülüyor.

ÖNE ÇIKAN 6 İSİM

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; AK Parti kulislerinde Yıldırım'dan boşalacak Meclis Başkanlığı koltuğu için en güçlü aday olarak grup başkanı Naci Bostancı gösteriliyor. Bostancı'nın haricinde, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve eski bakanlar İsmet Yılmaz ile Nabi Avcı'nın da adı geçiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal