AK Parti'de Büyük Değişim Geliyor! Çoğu Aday Olmayacak

AK Parti yerel seçim hazırlıklarına başladı. Bu kapsamda yapılan anketlerden gelen sonuçlara göre mevcut belediye başkanlarının çoğu aday gösterilmeyecek.

21.09.2018-11:15 - (Son Güncelleme: 21.09.2018-11:05) AK Parti'de Büyük Değişim Geliyor! Çoğu Aday Olmayacak

AK Parti'nin yerel seçime dair gerçekleştirdiği anketin ayrıntıları meydana çıktı. Anketten alınan sonuçlara göre, AK Parti'nin elinde olan 18'i büyükşehir, 48 il belediyesinde mevcut başkanların çoğunun tekrar aday gösterilmeyeceği öne sürüldü. İstanbul ve Ankara'da ise Mevlüt Uysal ve Mustafa Tuna'nın aday gösterilmesinin düşünülmediği bildirildi.

İKİ KANALLI BİR STRATEJİ İZLENİYOR

AK Parti, belediye başkanlarından hangilerini yeniden aday göstereceği, muhalefetin elinde olan yerlerde kimlerin aday seçileceği ile alakalı ayrıntılı bir çalışma yürütüyor. Adayların seçimi hususunda iki kanallı bir strateji takip eden partide, genel merkez, teşkilat ve seçim işleri başkanlıkları il ve bölge bazlı olarak sahada faaliyet yürütüyor. Bire bir vatandaşın ve teşkilatların nabzı yoklanarak mevcut belediye başkanının başarılı olup olmadığı, MHP ile ittifaka nasıl bakıldığı hesap edilmeye uğraşılıyor.

"BELEDİYE BAŞKANINDAN MEMNUN MUSUNUZ?"

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın aktardığına göre, yerel seçim ile alakalı diğer değerlendirme kanalını ise hem il hem de ilçe belediyeler için gerçekleştirilen anketler meydana getiriyor. Bu çerçevede ilk başta il belediyelerine dönük gerçekleştirilen ankette, seçmene "Belediye başkanından memnun musunuz?" sorusu soruldu. Gerçekleştirilen anketlerde belediye başkanlarının çoğunun başarılı görülmediği bildirildi. İkinci yapılan ankette ise "Kimi belediye başkanı olarak görmek istiyorsunuz?" sorusu soruldu. Bu anketlerle her il ve ilçe için bir isim havuzu kuruldu.

BAŞKANLARIN ÜÇTE İKİSİ YENİDEN ADAY GÖSTERİLMEYECEK

Parti kulislerinde gerçekleştirilen değerlendirmelerde hala AK Parti'nin elinde olan 18'i büyükşehir, 48 il belediyesinde mevcut başkanların çoğunun tekrar aday çıkarılmayacağı görüşü ağır basıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerinde milletvekillerinin yarısını, olağan kongrede MKYK'nin yaklaşık yüzde 60'ını değiştirdiğine dikkat çekilirken, yerel seçimde bu oranın daha da yüksek olacağı ve belediye başkanlarının üçte ikisine yakın kısmının tekrar aday çıkarılmayacağı beklentisi dile getiriliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal