AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Trump Çok Kötü Bir Karar Aldı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "BM aldığı bir kararla İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki yargısının, idaresinin ve yönetiminin gayrimeşru olduğunu kabul etti. AB de 'gayrimeşrudur' diyor, Türkiye'ye göre de gayrimeşrudur." ifadelerini kullandı.

22.03.2019-22:23 - (Son Güncelleme: 22.03.2019-22:16) AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Trump Çok Kötü Bir Karar Aldı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Başkanı Donald Trump'ı sert ifadelerle eleştirdi.

Kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çelik, şu ifadeleri kullandı:

ÇOK KÖTÜ BİR KARAR

- Başkan Trump çok kötü bir karar açıkladı. 'Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak tanıyacağız' dedi. Golan  Tepeleri 1967'den beri İsrail'in işgali altında, Suriye toprağıdır. Esasında  orada 20 bin civarında Dürzi Arap yaşıyor, onların memleketidir orası.

BİZE GÖRE DE GAYRİMEŞRU

 - BM aldığı bir kararla İsrail'in Golan  Tepeleri'ndeki yargısının, idaresinin ve yönetiminin gayrimeşru olduğunu kabul  etti. AB de 'gayrimeşrudur' diyor, Türkiye'ye göre de gayrimeşrudur.
 
DAHA ÖNCE DE YAPTI BUNU

- (Trump'ın Golan Tepeleri'ne ilişkin  açıklaması) Daha önce de Kudüs'le ilgili yaptı bunu. 'Kudüs İsrail'in  başkentidir' dedi. Halbuki bütün dünya, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin  devletinin varlığını savunuyor. Sen sadece Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan  edersen, bölgede hiçbir zaman barış gelmez. Bölgeyi büyük çatışmalara  sürüklersin, bu aldığı karar da aynı şekilde.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal