AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Darbeciler Mursi'nin Naaşından Korkuyor

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Darbecilerin ellerinde en acımasız araçlar ve yöntemler var. Ama Mursi’nin naaşından korkuyor" ifadesinde bulundu

18.06.2019-09:49 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-09:42)

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Mısır'ın demokratik yollarlar seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yaptı.

'MURSİ'NİN NAAŞINDAN KORKUYORLAR'   

Darbecilerin, Mursi'nin naaşından korktuğunu ifade eden Çelik, şu sözleri aktardı:

"Darbecilerin ellerinde en acımasız araçlar ve yöntemler var. Ama Mursi’nin naaşından korkuyorlar. Bu hep böyledir. Onurlu olanın cansız bedeni bile cesaret abidesidir. Onursuz olanlar ise ellerinde ölüm makineleriyle gezen yaşayan ölülerdir.

Ahlaki ve siyasal hakikate bağlı olanlar, hayatın canlı tarafındadır. Dünyadan ayrıldıktan sonra da insanların hayatına haysiyetleriyle yön vermeye devam ederler.

Ellerindeki ölüm makineleriyle insanlık değerlerine saldıranlar, yaşarken çürüyorlar. Mahkeme salonunda hayatını kaybetmiş onurlu birinin naaşından korkuyorlar. Çürüyen, canlı olandan korkar."

'TEPKİ VERMEK YERİNE KIRMIZI HALILARLA KARŞILADILAR'  

Mursi'nin mahkemede, kendi değerleri uğruna hayatını kaybetmesine tepkisiz kalan devletleri kınayan Çelik tepkisini şu sözlerle aktardı: 

"Şehit Mursi tüm dünyanın gözü önünde adım adım öldürüldü. Buna sesiz kalan sözde demokratik dünya, darbecilere tepki vermek yerine kırmızı halılarla karşıladı. Darbenin insanlık suçu olduğunu söylemek yerine, darbecilerin 'demokrasiyi inşa ettiğini' söylediler. Demokratik devletlerin çoğu, Şehit Cumhurbaşkanı Mursi’nin darbecilerin mahkemesinde öldürülmesi karşısında anlamlı bir taziye cümlesi bile kuramıyor... 'Haberlerden duyduk, takip ediyoruz' diyorlar. Ahlaki ve siyasal tüm değerleri görmezden geliyorlar. Bu bir siyasal çürümedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal