AK Parti Sözcüsü Çelik: Milli Takımımıza Yapılan Saygısızlık İzlanda Makamlarının Sorumluluğundadır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Milli takımımıza İzlanda Havaalanı'nda yapılan saygısız muamele, İzlanda makamlarının doğrudan sorumluluğundadır, kınıyoruz." ifadesinde bulundu.

10.06.2019-09:19 - (Son Güncelleme: 10.06.2019-09:13)

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, A Milli Futbol takımımızın İzlanda'da maruz kaldığı duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik konuya ilişkin, "Milli takımımıza İzlanda Havaalanı'nda yapılan saygısız muamele, İzlanda makamlarının doğrudan sorumluluğundadır, kınıyoruz." ifadesinde bulundu.

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda İzlanda ile 11 Haziran Salı günü düzenlenecek olan maç için İzlanda'ya gitti.

Konya'dan özel uçakla Keflavik Havalimanı'na inen milli takım kafilesi, ülkeye girişleri sırasında İzlandalı görevlileri tarafından yaklaşık 2 saat pasaport kontrolünde bekletildi.

İzlanda'nın bu muamelesine ilişkin olarak Türkiye'den ardı ardına tepkiler geliyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konu hakkında Twitter hesabından tepkisini gösterdi.

ÇELİK'İN AÇIKLAMASI  

"Milli takımımıza İzlanda havaalanında yapılan saygısız muamele, İzlanda yetkili makamlarının doğrudan sorumluluğundadır. İzlanda makamlarını en güçlü şekilde. kınıyoruz. Sporun ruhuna yakışmayan bu saygısızlık karşısında gerekli tüm cevaplar net şekilde verilir.

İzlanda makamları, insani olmayan, sporun ruhuna yakışmayan ve diplomatik açıdan asla kabul edilmeyecek bu davranışların sorumlusudur.

Milli takımımıza yapılanlar bir nevi şiddettir. İzlanda makamları bu “ilkel” uygulama için özür dilemelidir. Bu yanlışı telafi edecek adımlar atmalıdır.

Milli takımımıza selam gönderiyoruz, tüm milletimizin desteğinin onlarla olduğunu biliyorlar. İlkel davranışlara, sporun ruhuna uygun başarılar elde ederek en iyi cevabı vereceklerine inanıyoruz. Yüreğimiz milli takımımızla..."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal