AK Parti, Seçim Kanunda Değişiklik Yapmaya Hazırlanıyor

AK Parti, yerel seçimlerde meydana gelen usulsüzlüklerinin ardından seçim kanununa değişikliğe hazırlanıyor. Yapılacak değişiklikle seçmen kütüklerinin yer değiştirmesi sınırlandırılacak.

23.04.2019-09:39 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-09:32) AK Parti, Seçim Kanunda Değişiklik Yapmaya Hazırlanıyor

AK Parti, İstanbul seçimlerinde meydana çıkan aksaklıklardan yola çıkarak, özellikle sandık kurullarının teşkil edilmesinde meydana gelen usulsüzlükler ve kanuna aykırılıkların diğer seçimlerde de tekrar etmemesi amaçlı, seçim mevzuatında değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

AK Parti, geçen sene gündeme gelen ‘seçim mevzuatı ile alakalı çatı yasa’ hazırlığını raftan indirme kararı verdi. 31 Mart’ta gerçekleştirilen mahallî seçimlerde meydana çıkan kanuni boşluklar ve aksaklıklar ışığında, bir dahaki seçime dek yeni bir seçim mevzuatı yapılacak. Alınan bilgilere göre, AK Parti’nin seçim hukuku hususundaki uzman milletvekillerinin üstünde çalıştığı düzenlemeler çerçevesinde seçim mevzuatında radikal adımlar atılacak.

NAKİLLER SINIRLANDIRILACAK

AK Parti’nin yaptığı hazırlığa göre, özellikle seçmen göçünün önlenmesi için yeni kurallar getirilmesi amaçlanıyor. 31 Mart seçimleri öncesinde, İstanbul’daki 200 binden fazla vatandaş, akrabasına ya da tanıdığına oy vermek için, seçmen kütüğünü Türkiye’nin farklı illerine taşımıştı. AK Parti kurmayları, yer değiştiren seçmenlerin büyük kısmının kendi seçmeni olduğunu belirlemişti. Seçim kanununda yapılacak değişiklikle seçmen nakillerini kısıtlanacağını söyleyen AK Parti kaynakları, “Örneğin, seçimlere 6 ay ya da belli bir zaman kala seçmen kütüklerinin yer değiştirilmesi engellenebilir. Seçmen, devamlı yaşadığı kentin olanaklarından yararlanıp, seçim vakti gidip başka yerde oy kullanıyor. Böyle bir şey olmamalı” açıklamasını yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşaı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal