AK Parti MKYK 11 Temmuz'da Toplanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Japonya ve Çin temaslarından sonra Ankara'da yoğun bir gündemi olacak. Perşembe günü kabine toplantısında S-400, F-35 süreçlerine ilişkin yapılan temaslar masaya yatırılacak

02.07.2019-14:35 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-14:27)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Japonya ve Çin temaslarından sonra Ankara'da yoğun bir gündemi olacak. Perşembe günü kabine toplantısında S-400, F-35 süreçlerine ilişkin yapılan temaslar masaya yatırılacak. 11 Temmuzda ise AK Parti'de Merkez Karar Yönetim Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesi ve Çin temaslarından sonra önce kabineyi sonrasında da AK Parti'nin en üst karar alma organını toplayacak.

Başkan Erdoğan, Japonya'da hem G-20 zirvesine katılım sağladı hem de ABD Başkanı Trump başta olmak üzere Rusya Devlet Başkanı Putin, İngiltere, Fransa ve Hindistan liderleriyle temaslarda bulundu. Cumhurbaşkanı, yaptığı tüm temaslara ilşkin detayları 4 Temmuz Perşembe günü toplanacak kabine toplantısında paylaşacak.

Aktarılan bilgiye göre Erdoğan öncelikli olarak g-20 zirvesi hakkında bilgi verecek. Ancak asıl önemli başlık Trump ile düzenlenen görüşmeye ilişkin olacak. Cumhurbaşkanı'nın Trump'ın S-400 ve F-35 meselesinde yaptığı açıklama hakkında bilgi vererek gelecek sürece ilişkin yol haritası hakkında değerlendirmelerde bulunacağı tahmin ediliyor.

23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI ELE ALINACAK 

Toplantıda ayrıca yenilenen İstanbul seçim sonucu da masaya yatırılacak. Ayrıca 1 yılını dolduran Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yürüttüğü değerlendirme çalışması da gündeme gelecek başlıklar arasında bulunuyor. Erdoğan'ın Japonya ve Çin ziyareti dönüşü paylaşacağını belirttiği ekonomi konusundaki müjdeler hakkındaki değerlendirmenin de kabine toplantısında ele alınacağı bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal