AK Parti Mardin'de Mazbatanın Kendi Adaylarına Verilmesi İçin Başvuru Yaptı

AK Parti, kesin olmayan sonuçlara göre Mardin'de seçimi önde bitiren HDP'li Ahmet Türk'ün "yaşlı ve hasta olduğu", bu nedenle görevini yapamayacak olması dolayısıyla mazbatanın seçimi ikinci bitiren kendi adayları Mehmet Vejdi Kahraman'a verilmesini istedi.

12.04.2019-12:42 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-12:32) AK Parti Mardin'de Mazbatanın Kendi Adaylarına Verilmesi İçin Başvuru Yaptı

AK Parti, resmi olmayan verilere göre HDP Adayı Ahmet Türk'ün önde tamamladığı Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için harekete geçti. AK Parti, Ahmet Türk'ün "hasta ve yaşlı olduğu, belediye başkanlığı vazifesini yapamayacağı" nedeniyle İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

AK Parti Mardin İl Örgütü, başvuru metninde HDP 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 56,24 oy toplayarak Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı olan Ahmet Türk'ün "KHK ile vazifesinden alındığını" yazdı. AK Parti Mardin İl Örgütü, mazbatanın ikinci en fazla oyu alana yani yüzde 38,53 oy alan AK Parti'nin Adayı Mehmet Vejdi Kahraman'a verilmesini talep etti.

GEREKÇE: HASTA VE YAŞLI

İl Seçim Kurulu, başvuruyu kabul etmedi; fakat Türk'e mazbatasının verilip verilmemesi hususunda kararı YSK'ya bıraktı. AK Parti, YSK'yı beklemeyerek bu defa Ahmet Türk'ün "hasta ve yaşlı olduğu, belediye başkanlığı görevini yapamayacağı" gerekçesiyle İl Seçim Kuruluna başvurdu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal