AK Parti İstanbul'daki Seçimlerin İptal Edilmesi İçin YSK'ya Başvurdu

AK Parti, İstanbul'daki seçimlerin iptali ve tekrarlanması için başvurusunu yaptı. YSK'nın vereceği karar merakla bekleniyor.

16.04.2019-15:53 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-15:59) AK Parti İstanbul'daki Seçimlerin İptal Edilmesi İçin YSK'ya Başvurdu

İstanbul seçim sonuçlarıyla alakalı son dakika gelişmeler oluyor. Maltepe'de sayımlar devam ederken AK Parti İstanbul'da seçim sonuçlarının iptali için YSK'ya başvuru yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim süreci ile alakalı yaptığı açıklamada AK Parti'nin saat 15.30'da İstanbul seçimlerinin iptali için YSK'ya olağanüstü itiraz dilekçesi vereceğini duyurmuştu.

Ali İhsan Yavuz, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada ''Birazdan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi talepli Olağanüstü İtirazımızı Yüksek Seçim Kuruluna sunmuş olacağız inşallah'' demişti.

BÜYÜKÇEKMECE SONUÇLARI DA İSTANBUL'LA BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLECEK

AK Parti seçimde usulsüzlük olduğu iddiası ile Büyükçekmece için başvuru yapmıştı. YSK, İstanbul sonuçlarıyla beraber değerlendirmek için Büyükçekmece kararını ertelemişti.

2 HAZİRAN'DA SEÇİM İHTİMALİ

Bu durumda top gene YSK'da olacak. YSK, eğer seçimleri tekrarlama kararı alırsa 2 Haziran'da İstanbul halkı sandık başına gidecek. AK Parti'nin itirazı kabul edilmezse İstanbul'da, 25 sene sonra resmen CHP dönemi başlayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal