AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım, "Yer Sofrası" Tartışmalarına Cevap Verdi

Misafir olarak gittiği evde masa varken iftarı yerde yaptığı için eleştirilen AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, konuyla ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, "Yer sofrasının yarısını görüyorsunuz. O masaya 4 kişiden fazla oturamıyor" dedi.

23.05.2019-10:00 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-09:54)

İstanbul Avcılar'da bir ailenin evine iftara giden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın yemek masası ve sandalyeler olmasına karşın yer sofrasında oturması tartışmaya neden olmuştu. Fotoğrafa yönelik açıklama yapan Yıldırım, "Yer sofrasının yarısını görüyorsunuz. O masaya 4 kişiden fazla oturamıyor" dedi.

Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğündeki Türkiye'nin Nabzı programına konuk olan Binali Yıldırım, çok konuşulan iftar fotoğrafıyla alakalı açıklama yaptı. Yıldırım, mesele ile ilgili şunları kaydetti:

"BENİM ONLARA 'KALDIRIN BUNU' DEMEMİ BEKLİYORLAR"

Yer sofrasının yarısını görüyorsunuz. O masaya 4 kişiden fazla oturamıyor. Gaziantep'ten gelmişler. Salon dediğiniz yer iki kanape var, arada da bu boşluk var. Biz gittik, iftara iki dakika var. İçeriye girdik bu yer sofrasını bu şekilde bulduk, oturduk. Benim şimdi onlara 'ya kaldırın bunu, ben yerde yemem yemek' dememi mi bekliyordular. Ben köye gittiğimde yer sofrasında yerdim, bu ayıp bir şey mi? O insanlar bizi evine çağırmış. Ben iftara 2 dakika kalarak gitmişim, o sofrayı hazır görmüşüm. Adresi aldık ona göre gittik. Geleceğimiz biliniyor, hazırlıkları kendisi yapmış. Bizde bir tarif var, misafir ev sahibinin kuzusudur. Yerde ikram ederse yerde, masada ikram ederse masada yersin. Kurgu falan değil. Bu kocaman yalandır, bu insanlara hakarettir. Bunları hor görmek, aşağılamaktır. Ben bunu yapanları kınıyorum.

NE OLMUŞTU?

Binali Yıldırım ve İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın misafir olduğu Çakır ailesiyle masa ve sandalye varken yer sofrasında iftar yapması tepki toplamıştı. Şenocak, fotoğrafı "İftarımızı Avcılar'da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Binali Yıldırım'la Çakır ailesinin gönül sofrasında yaptık. Güleryüzlü ve samimi ev sahipliği için kendilerine teşekkür ederim" notuyla paylaşmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal