AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım: Metrodan Vapura Aktarma Bedava Olacak

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım bugün Pendik'teydi. Yıldırım burada ulaşımla alakalı bir müjde vererek, "Vapura, deniz motorlarına eğer metrodan inip biniyorsanız, denizden geçişler bedava olacak" dedi.

02.03.2019-19:10 - (Son Güncelleme: 02.03.2019-19:59) AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım: Metrodan Vapura Aktarma Bedava Olacak

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Pendik Kurtköy Kapalı Spor Salonu'nda proje tanıtım toplantısında açıklamalar yaptı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmasında, "Pendik'e çok önemli bir projeyi de ben müjde vereyim. Teknoloji merkezi burada Pendik'te kurulacak. Her türlü araştırma geliştirme çalışmaları burada gerçekleştirilecek. Birinin attığı diğerinin hammaddesi olacak. Endüstriyel teknolojide bu merkez hem Türkiye'ye hem de İstanbul'a çok büyük değer katacak.

Firmalar arsa, bina için yatırım yapmayacak, yatırımı biz yapacağız. Bu merkezde 60 bin gencimize istihdam sağlayacağız. 60 bin gencimiz araştırma yapacak, geliştirme yapacak, yazılım yapacak, proje üretecek, akıl terini, alın terini akıtacak, İstanbul'u da Pendik'i de ayağa kaldıracaksınız.

Bitmedi, karşı tarafta fuar merkezleri var, TÜYAP ve CNR var. Şimdi Atatürk Havalimanı'nı da hem millet bahçesi hem de fuar merkezi yapıyoruz. Fakat Anadolu Yakası'nın en büyük fuar merkezini de Pendik'e açacağız. Bu ne demek biliyor musunuz? Pendik'e senede 1.5 milyar dolarlık döviz gelecek fuarlar olacak, ziyaretler yapılacak ve Pendik'in gençleri, Pendikli hemşerilerimizin bütünü bundan istifade edecek" dedi.

"DENİZDEN GEÇİŞLER ÜCRETSİZ OLACAK"

Trafikle alakalı da açıklamlar yapan Yıldırım, "İstanbul'da gün içerisinde trafiğe çıkan araç sayısı yaklaşık 3 milyon. Günlük yolculuk miktarı 31 milyonu geçiyor. Aktarma oranı 1,3. Duraklarda, otobüs duraklarında bekleme süresi 19 dakika ortalama, daha çok var, daha az var.

Aktarma merkezleriyle İstanbullu bir vasıtadan diğerine çok basit bir biçimde geçmiş olacak. Park yeri aramak yok, güneşte yanmak yok, yağmurda ıslanmak yok. Otobüsten inip hop metroya aktarma olacak. Pendik'te burada baş rollerde. Sanayi ve Yenişehir aktarma merkezleriyle İstanbul trafiğinin de yoğunluğu düşecek.

Aktarma demişken, bir müjde daha söyleyim size. Vapura, deniz motorlarına eğer metrodan inip biniyorsanız, denizden geçişler bedava olacak. Bu şekilde yolculuk ücreti daha da azalmış olacak. Böylece İstanbul Kart'tan yolculuk bütçesi daha da azalmış olacak. Pendik'e 15 kilometre ek bisiklet yolu yapıyoruz. Pendik içinde 10 bin 500 araçlık muhtelif yerlerde otopark yapacağız" diye konuştu.

Pendik'e yeni bir üniversite söyleyen Yıldırım, "Türk-Japon üniversitesi ilçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal