AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Başarı Hikayesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2012 senesine kadar AK Parti Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapan Fatma Betül Sayan Kaya'nın başarı hikayesi...

05.01.2019-17:57 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-18:08) AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Başarı Hikayesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2012 senesine kadar Ak Parti Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapan Sayan, New York Üniversitesi’nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi’nden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine önemli çalışmalarda bulundu. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın Sosyal Medya Yapılanmasını kurdu.

Fatma Betül Sayan Kaya Elektrik-Elektronik Mühendisi. İstanbul, Fatih’te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak doğdu. İlkokulu Fatih İlkokulu’nda tamamladıktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi’ni (English High School) birincilikle bitirdi. Üniversite sınavlarında derece olarak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle buradan mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi.

İstanbul’da proje mühendisi olarak görev yapmasının ardından Amerika’nın en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesi’nde lisansüstü çalışmalarda bulundu.

2009'da ki 5.Olağan Kongre ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Ardından Recep Tayyip Erdoğan'la 2012 senesine  kadar AK Parti Genel Başkan Danışmanı olarak görev yaptı.

2012 senesinde ki kongreyle tekrar İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medya’dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atandı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın Sosyal Medya Yapılanmasını kurarak 39 ilçede ekiplerin meydana getirilmesinde öncülük etti. İstanbul teşkilatlarında 3 kademe Sosyal medya eğitimlerini başlattı. İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı yaptı. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak çalıştı. 5. Olağan Kongre ile AK Parti MKYK üyeliğine geldi. AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 25 Kasım 2015 tarihli MYK değişikliği ile AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 22 Mayıs 2016 tarihli kongrede AK Parti tarihli kongreden sonra bu görevine son verdi. 65. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal