AK Parti, 23 Haziran İçin Çalışmalara Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarlanacak olması nedeniyle AK Parti'de seferberlik başladı. Alınan karara göre oy vermeyen 1 milyon 700 bin kişi tek tek ziyaret edilecek.

08.05.2019-09:08 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-08:58)

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin tekrarlanması kararını vermesi ile beraber AK Parti yeni seçimin hazırlıklarına girişti.

Kararın açıklanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına 'İstanbul için seferberlik' ilan edilmesi emrini verdi.

SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMEN ÜZERİNDE ÇALIŞMA YAPILACAK

23 Haziran'da gerçekleştirilecek olan İstanbul seçimleri için, AK Parti'de bütün birimler hazırlıklarını yapıp kısa zamanda Cumhurbaşkanı'na verecek. AK Parti'de yapılan ilk değerlendirmelerde kampanyanın 'Türkiye İttifakı' söylemi üstüne kurulması ve 31 Mart'ta sandığa gitmeyen seçmen üstünde çalışma yapılması fikri ön plana çıktı.

Bu çerçevede, 31 Mart'ta sandığa gitmeyen bir milyon 700 bin seçmen tek tek ziyaret edilerek, 23 Haziran'da oy vermeleri için ikna edilecek.

SÖYLEM "DAHA KUCAKLAYICI" OLACAK

31 Mart yerel seçimlerinde oy veren seçmenler üstünde gerçekleştirilen analizlerde, İstanbul'da seçmenin yüzde 26'sının Kürt olduğu, bu oranın yarısını meydana getiren 'Muhafazakâr Kürtlerin' seçimlerde AK Parti'yi tercih ettiği tespiti öne çıkmıştı. AK Parti'nin, tekrarlanacak seçimlerde Kürt seçmenin desteğinin artırılması için de yeni bir yol haritası tespit etmesi bekleniyor. Bu çerçevede, AK Parti'de İstanbul seçimlerinde kullanılacak söylemin 'Daha kucaklayıcı' olacağı kaydediliyor.

AK Parti, tüm milletvekillerinin İstanbul'daki seçim kampanyasında vazife yapması için program yapacak. Milletvekilleri nöbet sistemine göre İstanbul'da seçim çalışması yapacak. Bu nedenle 31 Mart Mahallî Seçimleri sebebiyle çalışmalarına iki ay ara veren TBMM'nin Haziran başından itibaren tekrar tatile girmesi bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal