Ağrı'da Ulaşıma Kar Engeli

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle trafiğe kapanan yol için çalışmalar devam ediyor.

03.03.2020-07:52 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-07:49) Ağrı'da Ulaşıma Kar Engeli

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle trafiğe kapanan yol için çalışmalar devem ediyor.

Ağrı İl Özel İdare ekipleri, ilçeye 50 ile 70 kilometre uzaklıktaki dağ köyleri ve mezra yollarında, karla mücadele işlemlerini devam ettiriyor.
Söz konusu ekipler, 2 bin 200 rakımlı Eskisu, Aktarla, Bezirhane, Sarıbıyık, Örmeli köyleri ile Samanlı ve Çay mezrasının yollarını yapılan açıklamalrdan ötürü 2 gün askıya alacağını belirtmişti.

İş makinesi operatörü Emrah Arbay, ilçe merkezine uzak dağ köylerinde karla mücadele işlemlerinin 6 aydır devam ettiğini vurguladı.

Yüksek rakımlı köylerde kar kalınlığının 3 metreye geçtiğine işaret eden Arbay, "Bu bölgede kar ve tipi sürekli olarak yolları kapatıyor. Köylülerimizin yaşamını kolaylaştırmak için tekrar tekrar yolları açıyoruz. Özellikle bu köylerimizde yaşanabilecek acil vakalar ve öğrencilerimizin rahat bir şekilde okula gidebilmeleri için gayret sarf ediyoruz." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal