Afrin Operasyonu'na Katılan Kahramanlara Tazminat!

Zeytin Dalı Harekatına katılan Mehmetçik'e tazminat ödenecek. Daha önce benzer uygulama Fırat Kalkanı Operasyonu'na katılan askerlerimize uygulanmıştı.

04.04.2018-12:27 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-11:33) Afrin Operasyonu'na Katılan Kahramanlara Tazminat!

Afrin'deki teröristlere yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine de diğer sınır ötesi harekatlarına katılan askerler gibi tazminat ödenecek. Milli Savunma Bakanlığı operasyona katılan askerlere ilişkin ödeme talimatları kuvvet komutanlıklarına gönderdi.

Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG’ye yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik’e tazminat ödenecek. Milli Savunma Bakanlığı Mehmetçik’e yapılacak ilişkin ödeme talimatları kuvvet komutanlıklarına iletti.

İlk Fırat Kalkanı Operasyonu’nda Verilmişti

Bakanlık tarafınca sınır ötesi operasyonlarda görevlendirilen askerlere tazminat ödenmesi yönelik geçtiğimiz yıl yasal düzenleme yapılmıştı. Düzenlemenin sonra ilk olarak Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalarına yönelik yapılan Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e sınır ötesi tazminatı verildi.

Bahsi geçen uygulama, diğer sınır ötesi harekatların yanı sıra Zeytin Dalı Harekatı'na katılan TSK personelleri için de hayata geçirildi. Milli Savunma Bakanlığı  personellere ilişkin ödeme talimatlarını, kuvvet komutanlıklarına iletti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal