Afganistanlı Mülteciler Geri Gönderiliyor

Son zamanlarda ülkemize gelen Afganistanlı sayısının düzensiz şekilde arttığını belirten Göç İdaresi Genel Müdür Vekili Abdullah Ayaz, bu durumun kontrol altına alındığını ve ülkelerine geri gönderildiklerini açıkladı.

07.04.2018-14:29 - (Son Güncelleme: 07.04.2018-14:22) Afganistanlı Mülteciler Geri Gönderiliyor

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdür vekili Abdullah Ayaz, şimdiye kadar 3 binden fazla Afganistan vatandaşının anavatanlarına dönüşünü sağladıklarını ifade etti. Sınır dışına çıkarma işlemlerinin aralıksız devam ettiğini söyleyen Ayaz, bu akşam sınır dışı işlemi için Erzurum'dan bir uçağın Afganistan’a gideceğini bildirdi.

Abdullah Ayaz, Afganistan'dan ülkemize gelen düzensiz göçlerle ilgili sorunun yıllardır devam ettiğini bildirdi. Afganların, ülkemize gelmesinde ki sebebi ülkelerindeki güvenlik ve ekonomik sıkıntıların etkisi olduğunu ifade eden Ayaz, bölgedeki en güvenli ve istikrarlı toprakların burası olduğunu, 2000 yılından sonra yaşanan ekonomik ve siyasi istikrarın Türkiye'yi göç merkezi haline getirdiğini dile getirdi.

Yaklaşık son 1 ayda içerisinde Afganistan'dan gelen düzensiz göçmen rakamlarında artış göründüğüne vurgu yapan Ayaz, Afganların sınır dışı sürecinin devam ettiğini, sınır dışı sürecinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, ulusal ve uluslararası hukuka ve yükümlülüklere uyumlu çalıştığını belirtti. Şimdiye kadar 3 binden fazla Afganistanlının anayurtlarına dönüşünü sağladıklarını belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal