AFAD Gönüllülük Sistemi'ne 23 Bin Başvuru

Vatandaşların afet ve acil durum yönetimine daha aktif katılımlarını sağlamak için temmuzda faaliyete alınan AFAD Gönüllülük Sistemi'ne yaklaşık 23 bin kişi başvuru gerçekleşti.

24.08.2019-12:28 - (Son Güncelleme: 24.08.2019-12:25) AFAD Gönüllülük Sistemi'ne 23 Bin Başvuru

Vatandaşların afet ve acil durum yönetimine daha aktif katılımlarını sağlamak amacıyla hazırlanan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Gönüllülük Sistemi'ne yaklaşık 23 bin kişi başvuru yaptı.

İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından 2019'un "Afetlere Hazırlık Yılı" ilan edilmesi çerçevesinde "Gönüllülük Sistemi" de faaliyete alındı.

AFAD Gönüllülük Sistemi ile vatandaşların afet ve acil durum yönetimine daha aktif katılım sağlamaları ve bu gibi durumlarda ne yapması gerektiğini bilen eğitimli ve becerikli insan sayısının artırılması amaçlandı.

"Afetlere Hazırlık Yılı"nın ilan edildiği 10 Temmuz'da tanıtımı yapılan AFAD Gönüllülük Sistemi'ne bugüne kadar 22 bin 865 kişi e-Devlet üzerinden başvuruda bulundu.

ÜÇ SINIFA AYRILIYORLAR

Afet ve acil durum gönüllüsü olarak sisteme dahil olan vatandaşlar, çevrimiçi, yüz yüze ve saha eğitimleri alıyor.

Gönüllüler, yetkinlikleri ve aldıkları eğitime göre üç ayrı seviyede sınıflandırılıyor. Bunun için uzaktan eğitimler yoluyla sisteme katılanlardan, profesyonel ekiplere destek olacak uzman AFAD gönüllüsüne uzanan bir gönüllülük yolu kuruluyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal