Adana'da Tarım Arazileri Sular Altında Kaldı

Adana'da gece boyunca hakim olan sağanak sebebiyle bölgedeki tarım arazileri sular altında kaldı.

24.12.2019-17:28 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-17:19) Adana'da Tarım Arazileri Sular Altında Kaldı

Adana'da gece boyunca hakim olan sağanak sebebiyle bölgedeki tarım arazileri sular altında kaldı.

Konuya yönelik açıklama yapan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, ilçede su altında kalan arazileri kontrolden geçirdi.Doğan, duruma yönelik yaptığı açıklamada, meteorolojidenalınan bilgiye dayanarak, yağışların hafta sonuna kadar süreceğinin öngörüldüğü bildirildi.
Dün gece saat 22.00'den bu yana metrekareye 117 kilogram yağış düştüğünü dile getiren Doğan, "Bugünden sonra yağış etkisini azaltacak. Şu an soğan, buğday tarlaları ile narenciye bahçeleri sular altında kaldı." dedi.
Doğan, bu kadar yağış beklemediklerini kaydederek, şu an çiftçilerin yoğun yağış nedeniyle tarlalarına giremediğini ifade etti.
Tarım arazilerinin olduğu bölgedeki yollarda arazi araçlarıyla dahi belirli bir yere kadar gidebildiklerini aktaran Doğan, şunları söyledi:
"Asıl zarar, yağışın bitmesinin ardından anlaşılabilecek. Ekili tarlalarda zarar olacaktır. Narenciyede ise limonun hasadı yapıldığı içi zarar olmayacaktır. Diğer hasadı yapılacak greyfurt, portakal ve mandalinada ise aşırı su dolan bahçeler de zarar görebilir. Yağış nedeniyle drenaj kanallarındaki sular taşarak ekili arazilere doldu. Şu an tüm ekili araziler sular altında diyebiliriz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal