Adana'da IŞİD Adına Haraç Topladığı İddia Edilen 12 Kişi Tutuklandı

Adana'da IŞİD adına fırıncılardan haraç topladığı iddia edilen 17 zanlıdan 12'si tutuklandı

18.07.2019-10:13 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-10:08) Adana'da IŞİD Adına Haraç Topladığı İddia Edilen 12 Kişi Tutuklandı

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından bir hafta önce IŞİD adına şehirde tehdit, cebir ve şiddet kullanılarak haraç toplandığı öne sürülen şüphelilere ilişkin gerçekleştirilen operasyon doğrultusunda aranan 3 kişi daha yakalandı.

Polis, gözaltına alınan aralarında örgütün 'Adana emiri' olduğu iddia edilen M.Ö'nün de olduğu 17 şüphelie ilişkin yeni bilgilere ulaştı.

Elebaşlığını M.Ö'nün yaptığı grubun merkez Yüreğir ilçesindeki fırıncılardan örgüt adına haraç topladığı, haraç vermek istemeyenlerin araçlarının önünü keserek darp ettikleri, bunun da ifade, teşhis, kamera görüntüleri, teknik ve fiziki takip çalışmalarıyla tespit edildiği belirtildi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR  

Yapılan planlı çalışmayla örgüt için haraç toplamak için bir fırına giden gruptaki iki şüphelinin seri numaraları daha önce tutanakla belirlenen 3 bin 500 lirayı aldığı esnada suçüstü yakalandığı belirtildi.

Emniyetteki işlemleri yapıllanşüpheliler, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'var olan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten faydalanarak yağma' ve 'suç örgütlerine yarar sağlamak adına yağma' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan zanlılardan M.Ö'nün de arasında bulunduğu 12 şüpheli tutuklandı, 5'i adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal