Adana Merkezli 8 İlde FETÖ Operasyonu! Çok Sayıda Gözaltı Var

Adana merkezli 8 ilde 2'si aktif 57'si KHK ile ihraç edilmiş 59 polis memuru hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Yapılan operasyonda çok sayıda zanlı gözaltına alındı.

09.04.2019-09:28 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-09:23) Adana Merkezli 8 İlde FETÖ Operasyonu! Çok Sayıda Gözaltı Var

Adana merkezli 8 şehirde, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, 2’si aktif 57’si KHK ile meslekten atılmış toplam 59 polis hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, 2’si aktif 57’si polislik mesleğinden FETÖ ile ilişikileri olduğu iddia edilerek ihraç edilen olmak üzere toplam 59 polis memuru hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Karar çerçevesinde Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü birimleri şafak vakti Adana merkezli 8 ilde operasyon yaptı. Eş zamanlı olarak 60 adrese baskın yapan polis 59 şüphelinin yakalanması için evlere girdi. Gerçekleştirilen baskınlarda çok sayıda zanlı gözaltına alındı.

Zanlıların FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün deşifresine dönük devam eden soruşturmalar çerçevesinde KHK ile ihraç edilen polis memurlarından, örgüt yapılanması içinde itirafçı mahrem imamların açıklamaları ve elde edilen dijital verilerden hareketle yapılan analiz çalışmaları sonucunda zanlıların belirlendiği bildirildi. Operasyon sürerken, gözaltına alınan zanlılar ise adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete sevk edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal