Adana BB Başkanı Zeydan Karalar Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanı Seçildi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın eş başkanı seçildi.

13.07.2019-10:17 - (Son Güncelleme: 13.07.2019-10:14) Adana BB Başkanı Zeydan Karalar Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanı Seçildi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, dünyanın en büyük yerel yönetim birliği olan Birleşmiş Kentler ve Yerel yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (Dünya Belediyeler Birliği) (UCLG-MEWA) Eş Başkanı (Co-President) seçildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ürdün’ün başkenti Amman’da 09-10 Temmuz 2019 tarihlerinde yapılan UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak toplantısına katıldı.

2019-2022 dönemi yönetim organları ve alakalı komitelerle, yönetim kademe seçimlerinin de gerçekleştirildiği toplantıda Başkan Zeydan Karalar, oylama neticesinde UCLG-MEWA Eş Başkanlığına (Co-President) seçildi.

Böylece Adana, dünyanın önde gelen yerel yönetim birliklerinden birinde üst düzey temsil yetkisi elde etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 3 senelik görev süresi boyunca hem bölgede, hem de dünya çapında ilişkileri geliştirerek, Adana’ya daha fazla katkı sağlama olanaklarını araştıracağını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal