Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den Nafaka Düzenlemesi Açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den çok tartışılan nafaka konusunda bir açıklama geldi. Gül, ömür boyu nafaka uygulamasının adil olmadığı ve düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

24.05.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-13:11)

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, süresiz nafaka meselesinin sorulması ardından bu hususta çalışmaların son aşamaya geldiğini, bütün paydaşların dinlendiğini, reflekslerini ortaya koyma manasında çalışmaları bitirme aşamasında olduklarını söyledi.

“SÜRESİZ NAFAKA ADİL DEĞİL”

Süresiz nafakanın adil olmadığının altını çizen Gül, "Bir nafakanın süreli veya objektif kriterlerle hakkaniyet ve adalet ölçüsü kapsamında düzenlenmesi lazım. Bu hususta çalışmalar da var. Alt üst sınır hususunda teknik çalışmalar bakanlık tarafından bitirilmek üzere. En makul düzenleme ortaya çıkacaktır. Temel hassasiyetimiz bir düzenleme getirirken taraflardan birine yeni mağduriyet alanları oluşturmamak. Hedefimiz, aile hukukundan dğoan uyuşmazlıkların çözümünde tarafların yıpranmaması. Tarafları ve çocukları yıpratmadan bu süreç bir an önce en makul sürede nasıl sona erer de taraflar yara almaz... Boşanıyor, kopmak istiyor ve ölene dek ona bir ödeme yapıyorsunuz. Bir şekilde bir irtibatınız oluyor. Bu daha farklı problemlere de neden oluyor." diye konuştu.

Gül, boşanma konularında arabuluculuk meselesini reformla detaylı bir biçimde konuşacaklarını söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal