Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Yargı Reformu Paketimizi Yakında Paylaşacağız

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Batman'da yaptığı konuşmada, "Yargı reformu belgemizi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Burada da temel yaklaşımımız güven veren adalet." dedi.

06.03.2019-18:39 - (Son Güncelleme: 06.03.2019-18:39) Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Yargı Reformu Paketimizi Yakında Paylaşacağız

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Batman'da önemli açıklamalar yaptı.

"YARGIYA GÜVEN ARTMALI"

İnsanların yargıya güveninin artması gerektiğini vurgulayan Gül, "Yargı etiği ilkelerini belirlemek ve bunu kamuoyuyla paylaşmak adına nihai noktaya geldik. Türk yargı sisteminde bir ilk olarak, tüm hakim ve savcılarımızın uyacağı etik ilkeleri belirledik. Böylece Türk milleti adına karar veren ve adaletin temeli olan yargıda, tüm yargı mensuplarımıza güveni daha da artırıcı, meslek ve etik kurallara daha uygun şekilde davranacakları mesleğin çıtasını yükseltici ilkelerimizi belirledik." ifadelerini kullandı.

"YARGI REFORMU BELGEMİZİ YAKINDA PAYLAŞACAĞIZ"

Yargı reformunun yakında kamuoyu ile paylaşılacağını da belirten Bakan Gül, "Yargı reformu belgemizi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Burada da temel yaklaşımımız güven veren adalet. Hem yargının hızlanması, adil ve makul sürede yargılamanın bitirilmesi hem de yargıya güvenin artırılması temel hedefimiz. Adliyenin kapısından giren vatandaşımızın, adalet ve hakkaniyet dolu duyguyla çıkması temel yaklaşımımız. Özellikle yargı içerisine örgütlenmiş terör şebekeleri ayıklandıkça, yargı daha da itibarına elbette kavuşmaktadır. Daha önce yargı içerisine nüfuz olmuş şebekeler, cübbeleri içerisine gizledikleri örgüt mensubiyetinin hesabını 15 Temmuz sonrasında vermektedir. Yargıdan bunlar temizlendikçe, yargı Türk milletine hizmet eder hale her geçen gün daha hızlı şekilde gelmektedir. Bu yüzden reformlarımıza hız verdik." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal