Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Fırat'ın Doğusuna Operasyon Sinyallerini Verdi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Fırat'ın doğusuna ilişkin operasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

02.03.2019-13:36 - (Son Güncelleme: 02.03.2019-13:37) Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Fırat'ın Doğusuna Operasyon Sinyallerini Verdi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Fırat'ın doğusuna ilişkin operasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Gül söz konusu açıklamasında, 'Türkiye Cumhuriyeti, güneyinde asla ve asla bir terör koridoru oluşmasına izin vermeyecek. Tüm imkanlarımız ve kurumlarımızla her türlü hazırlığımızı yaptık" ifadelerini kullanırken, CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin oluşturduğu "Millet İttifakı" hakkında "Pusulası millet olmayan ittifak, balon ittifakıdır. İpi kandilde olan ve Pensilvanya'nın şişirdiği balon ittifakını bu millet 31 Martta söndürecek' şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "İdlib'deki çözüm için çaba sarfediyoruz" dedi ve "PYD/YPG Münbiç ve Fırat'ın doğusundan arındırılmadan Suriye'nin bütünlüğü tesis edilemez" demişti.

Erdoğan, "Suriye'de güvenli bölge düşüncesini milli güvenlik kaygılarımızı gidermeye hizmet ettiği ölçüde biz de destekliyoruz. Bu düşünceye Rusya'nın da pozitif yaklaşmasından memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Erdoğan, "İdlib'de hava sahasının kullanımı anlamında sergilenen iş birliğinin Afrin ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde de sergilenmesi çok kritik. Anayasa Komitesi tıkanıklığının aşılması lazım. BM'nin çekincelerini dikkate alarak komitenin ilanını kısa sürede neticelendirebileceğiz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal