Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Abdullah Öcalan'la İlgili İddialara Cevap Verdi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi soruldu. Gül, "Çözüm süreci ve İstanbul seçimiyle ilgili değil" dedi.

24.05.2019-10:26 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-10:19)

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Anadolu Yayıncılar Birliği'nin ev sahipliğinde bir grup basın mensubu ile bir araya geldi. Gündem ile alakalı önemli açıklamalar yapan Gül, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesi ile alakalı "Çözüm süreci ve İstanbul seçimiyle ilgili değil" dedi.

ÖCALAN'IN AVUKATLARIYLA GÖRÜŞMESİ

Adalet Bakanı Gül'e İmralı'da hükümlü olarak yer alan terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla yeniden görüşmeye başlaması da soruldu. Görüşmelerin başlamasının'31 Mart seçimlerine dönük bir siyasi manevra', ve 'yeni bir çözüm süreci arayışı' olarak değerlendiren yorumlar olduğu biçimindeki soruya Adalet Bakanı Gül şu yanıtı verdi:

"Bunun çözüm süreci ile alakası yok... 'Tekrar çözüm süreci başlıyor' diye bir değerlendirme yapılamaz İstanbul seçimi ile de bir alakası yok. Ocakta ailesi ile görüştü. Avukatlarıyla görüşmesiyle alakalı mahkeme tarafından verilmiş bir hukuki kısıtlama vardı. Ağır ceza mahkemesi bu engeli kaldırdı. Bu kapsamda gerçekleştirilen bir görüşmedir. Seçimle bağdaştırmanın lüzumu yok."

Gül, avukatlarla görüşmelerin periyodik olup olmayacağı hususunda ise "İlgili makamlar değerlendirmesini tabiki yapacaktır. Cezaevinin durumu, hukukun gerektirdiği ölçüler, süreler takdir edecektir" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal