Abdullah Gül'e Yakınlığı ile Bilinen Fehmi Koru'dan Yeni Parti Açıklaması

Yeni parti kurulacağı iddiaları ile alakalı Abdullah Gül'e yakınlığı ile bilinen gazeteci Fehmi Koru'dan açıklama geldi. Koru, "Kendilerini var olan diğer partilerden farklı çizgide görenler, yeni bir parti çatısı altında toplanarak siyasete katkı yarışına katılabilir" dedi.

13.03.2019-15:48 - (Son Güncelleme: 13.03.2019-15:38) Abdullah Gül'e Yakınlığı ile Bilinen Fehmi Koru'dan Yeni Parti Açıklaması

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni kuracağı Gül'ün Davutoğlu'yla anlaşmazlık yaşadığı için Ali Babacan'la beraber yeni bir parti kuracağı partinin başına Babacan'ı getireceği ve Davutoğlu'nun da ayrı bir parti kurmak için harekete geçtiği söylentileri uzun süredir kulislerde.

ÖZHASEKİ, İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Bir yandan Türkiye yerel seçime hazırlanırken öte yandan neredeyse her gün bu söylentilerle alakalı basında yeni haberler çıkıyor. AK Parti Ankara adayı Mehmet Özhaseki geçen günlerde hemşehrisi Abdullah Gül'ün yeni bir parti kurmayacağını duyurarak "Abi diye hitap ettiğimiz birisi...Ben şahsen Sayın Gül'ün bir parti içerisinde olacağını zannetmiyorum" sözlerini kullanmıştı.

FEHMİ KORU TAM TERSİNİ SÖYLEDİ

Özhaseki gibi AK Parti'den birçok kişi bu yönde açıklamalar yaparken Abdullah Gül'ün yakın arkadaşı gazeteci Fehmi Koru'dan yeni parti iddialarını kuvvetlendirecek açıklamalar geldi.

İşte Fehmi Koru'nun yazısındaki alakalı bölüm;

"Son zamanlarda gündemden düştü, ancak bulunduğum her ortamda sorulan sorulardan anladığım kadarıyla halkın gündeminin ilk basamağında 'yeni parti' meselesi yerini halen koruyor.

Kamuoyu yoklamaları da, hiç değilse benim gördüklerim, yeni parti beklentilerinin geçmişte hiç olmadığı kadar günümüzde yükseldiğine işaret ediyor. Bu hava da, iktidar-muhalefet ayrımı olmaksızın, şu andaki siyaset ortamından mutsuz olanların sayısının mutlu olanları geçmesine ve siyasetin yenilenmesi arzusunun kökleşmesine neden oluyor.

2000 senesinde var olduğunu bildiğimiz ortamın benzeri bir vaziyet bugün kendisini hissettiriyor. Bendeki kanaatlerle siyasetin iktidara yeönlik yüzündeki çelişme de bu aşamada başlıyor. Ne zaman bu mesele açılsa, iktidar cephesi sözcüleri, 'ihanet' sözcüğü ile başlayan bir sürü yakışıksız söz söylüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal