ABD Rahat Durmadı! Türkiye Sınırına Kuruluyor

Suriye'de hain terör örgütü YPG'ye silah, teçhizat ve askeri ürün konusunda hiç bir destekten geri kalmayan ABD'nin şimdi de YPG'ye, tıbbi destek konusunda yardımları olacağı ortaya çıktı

04.10.2018-12:26 - (Son Güncelleme: 04.10.2018-12:07) ABD Rahat Durmadı! Türkiye Sınırına Kuruluyor

ABD, Suriye'de bulunan hain terör örgütü YPG/PKK tarafında ele geçirilen yerlere silah, teçhizat ve askeri ürün desteğini sürdürürken, YPG'nin ABD’li uluslararası sağlık kuruluşlarından tıbbi destek ve tıbbi lojistik desteği almak üzere ön mütabakat imzaladığı öğrenildi.

TÜRKİYE SINIRINDA BÜYÜK TEHLİKE

ABD’li sağlık örgütleri, Sincar, Kamışlı ve Kobani’de sağlık eğitim merkezleri meydana getirecek. Temel eğitimin ise muhabere ve acil anlarda müdahale eğitimi olacağı ortaya çıktı. Eğitim sürecinin uzun vadeli olmasının YPG tarafından istendiği belirtildi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

PKK/ YPG terör örgütünün elindeki Fırat’ın doğusuna son bir ayda ortalama olarak 1600 tır silah ve lojistik sevkiyatı gerçekleştiren ABD, 2016 yılından şimdiye kadar askeri ve ağır silah kullanımı eğitimleri verdiği terör mensuplarına, şimdi de acil durumda müdahale, muhabere bölgelerinde yaralılara ön müdahale ve cephe gerisinde küçük ve orta düzey ameliyat koşullarının yer aldığı eğitimler için harekete geçti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal