ABD Adana Konsolosluğu Personeli Hamza Uluçay 4 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Aldı

ABD'nin Adana Konsolosluğu'nda politik işler danışmanı ve tercüman olarak çalışan Hamza Uluçay, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

30.01.2019-17:31 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-17:24) ABD Adana Konsolosluğu Personeli Hamza Uluçay 4 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Aldı

ABD'nin Adana Konsolosluğunda politik işler danışmanı ve tercüman olarak vazife yapan Hamza Uluçay'ın yargılandığı davada karar verildi.

Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, Uluçay, tutuklu olduğu Silifke M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Aynı dosyada tutuksuz yargılanan Mardin Barosu'na kayıtlı avukat Hüseyin Cangir ise duruşmada hazır bulundu.

HAPİS CEZASI

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını yineleyerek sanıklardan Uluçay'ın cezalandırılması, diğer sanık Cangir'in ise beraati doğrultusunda görüş açıkladı.

Uluçay, ve Cangir ise beraat isteminde bulundu.

Mahkeme heyetinin verdiği kısa aranın sonrasında, sanık Uluçay "silahlı terör örgütüne üye olmamakla beraber örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlaması ile 4 sene 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal