AB Türkiye Delegasyonunun Arapça Mesajı Ortalığı Karıştırdı

AB Türkiye delegasyonunun yeni eğitim ve öğretim senesi dolayısıyla yayınladığı bir twit sosyal medyayı salladı. Tepkiler artınca AB'den açıklama geldi.

09.09.2019-15:59 - (Son Güncelleme: 09.09.2019-15:56) AB Türkiye Delegasyonunun Arapça Mesajı Ortalığı Karıştırdı

Türkiye'de 2019- 2020 eğitim dönemi başlarken, sosyal medyada bir çok isimden bu hususta twitler geldi. Mesajların genel içeriği öğrencilere başarılı dileklerini barındırıyordu. AB Türkiye delegasyonu da benzer bir amaçtan yola çıkıp aşağıdaki şu twiti attı:

"2019-2020 eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. Tüm öğrencilere hep daha fazlasını öğrenecekleri eğlenceli bir yıl dileriz.
اليوم يبدأ العام الدراسي 2019 – 2020. نتمنى لجميع الطلاب سنة ممتعة يتعلمون فيها المزيد.#BackToSchool pic.twitter.com/RTNg43GNuR

— EU Delegation Turkey (@EUDelegationTur) September 9, 2019"

Delegasyon aynı dileklerini içeren bir de İngilizce paylaşım yaptı. Sosyal medyada bu twitler bir anda gündeme geldi ve TT listesine girdi. AB Delegesinin resmi dili Türkçe olan bir ülke için niçin Arapça ve İngilizce mesaj yazdığına dair sert eleştiriler geldi.

NİYE ARAPÇA?

Bunun ardından AB'den bir açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi:

-Bugün yayımladığımız mesajımıza gelen bazı yorumlara ilişkin olarak iletişimde Türkçe ve İngilizce dillerini kullandığımızı açıklığa kavuşturmak isteriz. Son üç yıldır Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) hakkındaki bilgilendirme amaçlı sosyal medya mesajlarımızda, AB Türkiye Delegasyonu olarak, ortaklarımız gibi, Türkçe ve İngilizce'nin yanı sıra Arapça da kullanmaktayız. Türkiye'de yaşayan Suriyelilere yönelik yayımlanan bu mesajların amacı, Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) altında eğitim, sağlık, insani yardım, göç yönetimi, alt yapı ve sosyo-ekonomik alanlarda yürütülen ortak projeler kapsamında yapılanlar hakkında, kendi dillerinde bilgi vermektir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal