AA Muhabiri Abdulkadir Nişancı İçin Derenin Yönü Değiştirilecek

Bayburt'ta haber takibi yaparken uçurumdan aşağı düşen Anadolu Ajansı muhabiri Abdülkadir Nişancı'yı arama çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların kolaylaştırılması için Soğanlı Deresi'nin yönü değiştirilecek.

14.05.2019-15:38 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-15:29)

Bayburt - Trabzon sınırındaki Soğanlı Dağı'nda cuma günü kar sebebiyle kapalı Derebaşı virajlarında yol açma çalışmalarını takip eden AA Bayburt Muhabiri Abdülkadir Nişancı, üstüne çıktığı kar kütlesi ile beraber uçuruma düştü. Gözden kaybolan Nişancı’ya ulaşmak için çalışma başlatıldı. Kamera ve fotoğraf makinesi ile ayakkabısının teki bulunan gazeteci için bölgede AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) birimleri ile dalgıçların yürüttüğü arama çalışmaları devam ediyor. AFAD birimleri haritalar üstünden bölgede arama yapılacak alanları tespit ediyor.

210 KİŞİLİK EKİP ARIYOR

Nişancı'nın kaybolduğu bölgede 210 kişilik ekip tarafından sabah saatlerinde tekrar arama çalışması başlatıldı. Sarp ve kayalık bölgede suyun şiddetli akması sebebiyle arama çalışmaları güçlükle yapılıyor. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri suya girerek demir çubuklarla göletleri tarıyor. Arama çalışmalarında iz takip köpekleri de kullanılırken, Abdülkadir Nişancı'ya ait ayakkabının olduğu yerden başlanarak 300 metrelik dere yatağı didik didik aranıyor. DSİ birimleri dere yatağına da tel örgü çekti.

DERENİN YÖNÜ DEĞİŞTİRİLECEK

Soğanlı Deresi'ndeki su seviyesinin düşürülmesi ve derenin yönünün değiştirilmesi için Devlet Su İşleri (DSİ) ve İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) devreye girdi. Suyun yönünün değiştirilmesi ile dere yatağında arama çalışmaları rahatlayacak. Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan'nın, DSİ ve İSKİ görevlileri ile görüşerek çalışmaların koordinesini sağladığı bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal