74 FETÖ'cü Asker Terörden Arananlar Listesine Eklendi

FETÖ'nün darbe kalkışmasının ardından firar eden 490 eski askerden 74'ü daha İçişleri Bakanlığı'nın "terörden arananlar listesi"ne eklendi.

05.02.2019-10:32 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-10:51) 74 FETÖ'cü Asker Terörden Arananlar Listesine Eklendi

İçişleri Bakanlığı, terör suçlarının faillerinin ele geçirilmesine yardımcı olanlara verilecek ödüller ile kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri renk kategorisinde aranan örgüt üyelerinin bilgilerinin olduğu "aranan teröristler" listelerini güncelledi. Buna göre, terör örgütü PKK'dan 672, FETÖ/PDY'den 342, sol terör örgütlerinden 119, dini istismar eden terör örgütlerinden ise 75 kişi "terörden arananlar" listesinde yer buldu.

Son güncellemeyle tüm kategorilerde arananların sayısı bin 208'e yükseldi. Öte taraftan bu listelerde olan ve etkisiz hale getirilen teröristler ise yılbaşından itibaren "etkisiz hale getirilenler" ismi altında paylaşılmaya başlandı.

KRİTİK İSİMLERİN BAŞINA 4 MİLYON LİRA ÖDÜL

AA muhabirinin aktardığı bilgiye göre, terörden arananlar listesine eklenenler içinde darbe girişiminin firari bazı isimleri dikkat çekiyor.

Sanık eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel İşlem Daire Başkanı tuğgeneral Ali Kalyoncu, başına 4 milyon lira ödül konulan kırmızı kategorideki darbecilerin başında geliyor.

Firari Kalyoncu, darbecilerin sözde atama listesinde Ankara sıkıyönetim komutan yardımcısı ve Mamak 28. Mekanize Piyade Tugay komutanı olarak vazifelendirilmişti. 15 Temmuz akşamı tugayın idaresini alan Kalyoncu, mühimmat yüklü tank ve zırhlı araçları Ankara'da, içlerinde Genelkurmay Başkanlığının da olduğu bazı kritik yerlerin işgali için vazifelendirdi. Kalyoncu'nun son ana dek kanlı eylemlerinden vazgeçmediği, darbe gecesi Ankara 4. Kolordu Komutanlığını devralan sanık eski Tümgeneral Osman Ünlü'nün mahkeme huzurundaki savunmasına da yansıdı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal