5 Generalin İstifa Ettiği Haberlerine Hulusi Akar'dan Cevap

5 generalin istifa ettiği söylentileri ile alakalı açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şimdiye dek bize intikal eden 2 arkadaşımızın dilekçesi var. Onları da onayladık" dedi.

26.08.2019-13:05 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-12:58) 5 Generalin İstifa Ettiği Haberlerine Hulusi Akar'dan Cevap

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 5 generalin istifa ettiği söylentileri ile alaklaı, emeklilik talebinin doğal bir durum olduğunu söyleyerek, bu doğrultuda talepte bulunan 2 generalin dilekçelerinin onaylandığını açıkladı.

Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) emekliliğe sevk edilen 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş'ın yerine atanan Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Şeref Öngay'ın görevi devralacağı törene katılmak üzere Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile beraber Erzincan'a gitti. Askeri uçakla gelen Bakan Akar ve komutanları, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Orgeneral İsmail Serdar Savaş ve Belediye Başkanı Bekir Aksun karşıladı. Heyet daha sonra 3'üncü Ordu Komutanlığı´na geçti.

"ONLARI DA ONAYLADIK"

Bazı generallerin istifa ettiği iddiaları ile alakalı açıklama yapan Akar ''Arkadaşlarımız hizmetlerini tamamlamasının ardından hizmetlerimizin akışı esnasında kendi istekleri iradeleri çerçevesinde emekli olabilirler bu doğal bir durum. Şimdiye dek bize intikal eden 2 arkadaşımızın dilekçesi var. Onları da onayladık'' diye konuştu.

"5 GENERAL İSTİFA ETTİ" İDDİASI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) son YAŞ ve atama kararlarına dönük tepkilerin beraberinde istifaları getirdiği iddia edilmişti.

İddiaya göre istifa eden isimler;

  • Tümgeneral Ahmet Ercan Çorbacı
  • Tuğgeneral Recep Özdemir
  • Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir
  • Tuğgeneral Uğur Bülend Acarbay
  • Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal