3 Liralık Çakmak Çalan Hırsıza 15 Ay Hapis Cezası Verildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir şahıs başkasının evinden 3 liralık çakmak çaldı. Mahkeme sanığa 15 ay hapis cezası verdi.

29.06.2019-15:48 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-15:44)

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir eve girerek, yaklaşık 3 Türk Lirası değerindeki çakmağı çalan Hasan Yalınayak, 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme Başkanı Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi "Sanığın çalmış olduğu çakmağın maddi değeri cüzi olabilir. Fakat hiç kimsenin başkasının evine girmeye hak ve yetkisi yoktur" dedi.

Olay geride bıraktığımız 6 Mart'ta Güzelyurt İlçesi'nde oldu. Hasan Yalınayak, Osman Hür'e ait evin camını kırarak, salonda olan 3 TL'lik çakmağı çaldı.

Olay polise haber verildi. Gözaltına alınan Yalınayak, ev açma, hırsızlık, kasti hasar ve mülke tecavüz suçlarından mahkemeye çıktı.

"İBRETLİK CEZA VERİLMELİ"

Daha önceden de sabıkalı olan Yalınayak, dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Mahkeme Başkanı Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, kamu yararı gereği bu tür suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini ifade etti.

"Hırsızlık suçları halkın huzurunu kaçırdı" diyen Hüdaverdi ise "Sanığın çalmış olduğu çakmağın maddi değeri cüzi olabilir. Fakat hiç kimsenin başkasının evine girmeye hak ve yetkisi yoktur" dedi. Hüdaverdi, sanığa oy birliği ile 15 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal