2019'un İlk Milli Güvenlik Kurulu 5 Saat Sürdü

2019 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşti.

30.01.2019-21:49 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-21:31) 2019'un İlk Milli Güvenlik Kurulu 5 Saat Sürdü

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 2019 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 5 saat sürdü. Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada teröristlerin iadesine vurgu yapılarak,  "Bazı ülkelerin firari terör örgütü mensuplarını iade etmekten kaçınmalarının kabul edilemez olduğu belirtilerek iadelerin uluslararası hukukun ve sözleşmelerin gereği olduğu vurgulanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Sınırlara yönelik harekatlardan da bahsedilen açıklamada; "Terörle mücadele harekatı kapsamında güney sınırlarımızda hudut güvenliğini temin ve terör örgütlerinin milletimizin huzurunu kaçırmaya yönelik yöntemlerine karşı alınan tamamlayıcı tedbirler üzerinde durulmuş, tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu konuda dirayetle hareket ettiklerini memnuniyetle müşahade edilmiştir." denildi.

İdlib'in statüsüne de vurgu yapılan açıklamada "İdlib'de mevcut statünün korunması, Münbiç yol haritasının süratle uygulanması ve Fırat'ın doğusu ile ilgili varılan mutabakatların gereğinin yapılması hususundaki kararlı duruşumuzun sürdürüleceği belirtilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal