2019 Yılı Fitre Ne Kadar Açıklandı? Fıtır Sadakası Ramazan'ın Kaçıncı Günü Verilir? Fitre Kimlere Verilir? Diyanetten Açıklama!

2019 Yılı Fitre Ne Kadar Açıklandı? Fıtır Sadakası Ramazan'ın Kaçıncı Günü Verilir? Fitre Kimlere Verilir? Ramazan ayının başlamasıyla birlikte binlerce kişinin merak ettiği soruların cevapları haberimizde...

15.05.2019-00:10 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-00:11)

Diyanet İşleri Başkanlığı fıtır sadakası tutarını açıkladı. Fıtır sadakası, ihtiyaç sahibi kişilere verilmekle beraber en az bir kişinin günlük yemek ihtiyacını karşılayabileceği tutarda olmalıdır. İslamiyet inancına göre Ramazan ayında varlıklı kişilerin yoksul kişilere sadaka vermesi gerekmektedir.

NE ZAMAN ÖDENİR?

Fitre, İslam inancına göre büyük bir öneme sahiptir ve yapılması gerekmektedir. Fitreler, Ramazan bayramından bir iki gün önce, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmalıdır. Fitre, aynı zamanda Ramazan Bayramı öncesinde de verilebilmektedir. Fitre tutarının Ramazan Bayramı sonrasında verilmesi konusunda ise yükümlülük ortadan kalkar ancak ilk fırsatta ödenmesi gerekmektedir. 

2019'DA FİTRE TUTARI NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı için fitre tutarını 23 TL olarak açıkladı. Ramazan ayının başladığı günden 2020 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar minimum 23 TL olmak kaydıyla fitrelerini verecekler. Fıtır, yaratılma anlamına gelmekle beraber Ramazan ayının sonunda, durumu iyi olan Müslümanların, kendisi ve velayeti altındaki kişilere verilmesi gereken bir sadakadır. Fıtır sadakaları, Ramazan orucunun farz kabul edildiği, hicretin ikinci yılının Şaban ayında, zekat öncesinde yapılması meşru kılınmış bir ibadettir. Varlıklı kişiler ile yoksul bireyler arasında bağlantı sağlanabilmesi amacıyla fitre sadakası verilmektedir. Böylelikle Ramazan Bayramı’nda yoksul bireylerin de bayram sevinci yaşaması sağlanır, ihtiyaçlarını karşılaması için destekte bulunulur.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal