15 Yeni Üniversite Geliyor

Hükümet, 15 tane yeni üniversite kurulmasını öngören tasarıyı Meclis'e sunduğu bildirildi. Tasarıyla İstanbul Üniversitesi, Gazi ve İnönü üniversiteleri bölünecek.

20.04.2018-10:37 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-12:28) 15 Yeni Üniversite Geliyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İnönü Üniversitesi’nin öğrencilerinin ikiye bölünerek Turgut Özal Üniversite’sinin kurulacağını açıklamasını yapmıştı. Erdoğan, 'Adını anmak istemiyorum' diyerek İnönü demek yerine 'mevcut üniversite' demeyi tercih etmişti

Hükümet, 15 tane yeni üniversite kurulmasını öngören tasarıyı Meclis'e sunduğu kaydedildi. Tasarıyla başta İstanbul, Gazi ve İnönü olmak üzere toplamda 10 üniversite bölünecek.

Başbakan Binali Yıldırım: Fakülteler açılırken düşünülmemiş, her mezuna iş bulamayız şeklinde açıklama yaptı.

TBMM'ye sunulan tasarıdan haber kaynaklarına aktardığına göre, Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Samsun, Sivas Bilim ve Teknoloji, İstanbul Tuna ve İzmir Tınaztepe isimlerinde 5 yeni üniversite kurulacağı bildirildi.

Bunların yanı sıra İstanbul, Gazi, Selçuk, Dumlupınar, İnönü, Sakarya, Erciyes, Karadeniz Mersin, Teknik ve Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversiteleri de bölünecek.

Bu üniversitelerden ayrılacak bazı fakültelere eklenecek başka fakültelerle 10 yeni üniversite daha ihdas edileceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İnönü Üniversitesi’nin öğrencilerinin ikiye bölünerek Turgut Özal Üniversite’sinin kurulacağını ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Adını anmak istemiyorum' diyerek İnönü demek yerine 'mevcut üniversite' demeyi tercih etmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal