15 Temmuz Gecesini Anlatan Asker: Ayağınızı Uzatın Çayınızı İçin

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ile alakalı Ankara'da görülen dava devam etti. Kara Kuvvetleri Komutanlığından bir asker ifadesinde bir tuğgeneralin ona "Ayağını uzat çayını yudumla" dediğini söyledi.

27.06.2018-11:07 - (Son Güncelleme: 27.06.2018-10:58) 15 Temmuz Gecesini Anlatan Asker: Ayağınızı Uzatın Çayınızı İçin

FETÖ'nün darbe kalkışması esnasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemler ile alakalı davaya tanık ifadeleri ile devam edildi.
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde yapılan duruşmada, tanık olarak ifade veren E.B, 15 Temmuz'da KKK İstihbarat Başkanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde vazife yaptığını söyledi.

Genelkurmay Başkanlığında 15 Temmuz 2016'da yapılan terörle mücadele toplantısına dahil olduğunu ve saat 16.30 sularında eski Genelkurmay İkinci Başkan Yaşar Güler'in önüne bir not verildiğini ve toplantıdan çıktığını söyleyen E.B, "Saat 17.00 civarı toplantıya mola verildi, ben akşam Gazi Orduevi'ndeki düğün sebebiyle toplantının ikinci bölümüne girmemek için emekli Tümgeneral Mehmet Okkan'dan izin alarak eski Tuğgeneral İbrahim Lütfi Nuhoğlu ile beraber Genelkurmay Başkanlığından çıkarak KKK'ya geldik." dedi.

"AYAĞINIZI UZATIP, RAHAT RAHAT ÇAYINIZI KAHVENİZİ İÇİN"

Darbe kalkışması esnasında İstanbul'da köprülerin kapatıldığını eşinin telefonu ile öğrendiğini bildiren E.B, şöyle devam etti:

"Düğün salonundan dışarı çıktığımız zaman helikopter sesleri duyduk, saat 22.30 sularında düğünden çıkarak evime geldim. Olayın darbe kalkışması olduğunu medyadan haber aldım, KKK Harekat Merkezini aradım, eski albay Atilla Tanrıseven telefona baktı. Neler olduğunu sorduğum zaman bana 'Komutanım bir olay yok.' dedi. Sonrasında eski tuğgeneral Adem Boduroğlu'nu aradım kendisine de neler olduğunu sordum. O da 'Herhangi bir sorun yok, ayağınızı uzatıp rahat rahat çayınızı kahvenizi için.' dedi. Komutanımı arayarak işe gelip gelmeyeceğimi sual ettim, haberini beklememi söyledi. 15 Temmuz ile alakalı anlatacaklarım bu kadardır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal