13 Şubat 2020'de Hava Nasıl Olacak?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi geneli ile Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Malatya, Elazığ etrafında şiddetli kar, Van, Hakkari ve Şırnak'ta yoğun kar yağışı tahmin ediliyor.

13.02.2020-09:14 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-09:11) 13 Şubat 2020'de Hava Nasıl Olacak?

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Sinop ve Samsun dışında), Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Aydın, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar etrafı ve Kütahya'nın doğusunun yağışlı olacağı öngörülüyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi geneli ile Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Malatya, Elazığ etrafında şiddetli kar (10-20 cm kar), Van, Hakkari ve Şırnak'ta yoğun kar şeklinde (20 cm üzeri) olacağı öngörülen yağışların İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Kütahya, Hatay ve Kahramanmaraş etrafında karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde ise yağmur ve sağanak halinde olması tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı olabilir. Doğu Karadeniz'in yüksek bölgelerinin dik bayırları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde çığ riski mevcut.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden öğrenilen tahminlerde, hava sıcaklığı batı kısımlarda 2 ile 4 derece arasında yükselecek, öteki kısımlarda ise ciddi bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, güney ve güneybatı istikametlerinden hafif, yer yer orta şiddette esecek.

13.02.2020'in bazı şehirlerde tahmin edilen hava durumu tahminleri şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar hafif kar yağışlı 5
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 11
İzmir: Parçalı bulutlu 17
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar hafif sağanak yağışlı 11
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 11
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -3
Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli (10-20 cm) olması tahmin ediliyor) 1

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal