13 Hafta Devam Edecek ICYF Diplomasi Akademisi, 22 Şubat'ta ICYF Genel Merkezi'nde Başladı

40 farklı ülkeden 150'den fazla öğrencinin katıldığı ICYF diplomasi Akademisi 22 Şubat 2019 tarihinde ICYF Genel Merkezi'nde başladı. Etkinlik her Cuma olmak üzere 13 hafta boyunca devam edecek.

23.02.2019-11:53 - (Son Güncelleme: 23.02.2019-11:39) 13 Hafta Devam Edecek ICYF Diplomasi Akademisi, 22 Şubat'ta ICYF Genel Merkezi'nde Başladı

ICYF diplomasi Akademisi 22 Şubat 2019 tarihinde ICYF Genel Merkezi'nde başladı.

Akademinin ilk Semineri ICYF Başkanı Sayın Taha Ayhan'ı memnuniyetle karşıladı. “50. yılında OIC: etkin ve verimli işbirliği için zorlukların üstesinden gelmek " konulu seminerde Ayhan Türkiye'de eğitim gören ulusal ve uluslararası öğrencilere hitap etti.

BAŞKAN AYHAN GENÇLERE HİTAP ETTİ

Başkan Ayhan, açılış konuşmasında gençlere hitap ederek, Müslüman dünyasının birlik, barış, güvenlik ve gelişmesinin etkisi açısından ciddi siyasi, sosyo-ekonomik, kültürel ve bilimsel zorluklarla karşı karşıya olduğunu vurguladı. OIC, dünya genelinde Müslümanların karşılaştığı zorlukları gidermek için Eylül 2005'te on yıllık bir eylem planı geliştirdiğini ve ardından OIC-2025 eylem programı adlı ikinci bir eylem planı geliştirdiğini belirtti. Her iki plan da İslam dayanışmasını artırmak, şiddet ve terörizmle mücadele etmek, ekonomi ve bilim alanlarında ilerleme sağlamak için somut ve pratik önlemler üzerinde duruldu. İslam'ın gerçek imajının ve asil değerlerinin dünyaya yansıması da planın temel hedeflerinden biriydi.” şeklinde ifade etti.

"ÜMMET BİRLİĞİNİN YENİDEN CANLANMASI LAZIM"

Başkan ayrıca, çok boyutlu bir yaklaşım gerektiren sorunlara çözümler, yani OIC'NİN ilk ve en önemli amacının Ümmet birliğinin yeniden canlanması gerektiğini de belirtti. OIC coğrafyasında artan ekonomik ticaret ve değişim fikri, tüm üye devletlerin gündemlerinde bir öncelik haline gelmelidir diyen Ayhan OIC ülkelerinin dış politikasındaki tutarlılığın, Müslümanların kolektif çıkarlarını koruması için gerekli olduğunu da vurguladı.

40 ÜLKEDEN 150 ÖĞRENCİ KATILDI

Seminer, TRT Arabi'nin sunucusu olan Sofiane Tabet tarafından yönetildi ve programın sonunda öğrenciler, OIC ülkelerinin gençliğinin sorunlarına çözüm konusunda tartıştılar ve Başkan Ayhan öğrencilerin sorularını yanıtladı.

40 farklı OIC ülkelerinden 150'den fazla öğrenciyi bir araya getiren ICYF Diplomasi Akademisi, çeşitli Temalar ile her Cuma olmak üzere 13 hafta boyunca devam edecektir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal