100'den Fazla Komiser Yardımcısı Tutuklandı

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, yaptığı açıklamada Ankara merkezli FETÖ operasyonunda 100'den fazla komiser yardımcısının tutuklandığını belirtti.

18.02.2019-09:20 - (Son Güncelleme: 18.02.2019-09:17) 100'den Fazla Komiser Yardımcısı Tutuklandı

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, yaptığı açıklamada Ankara merkezli FETÖ operasyonunda 100'den fazla komiser yardımcısının tutuklandığını belirtti.

Uzunkaya, bölge illerindeki ilişkileri çerçevesinde geldiği Batman'da Vali Hulusi Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan ile bir araya geldi.

Uzunkaya, İl Emniyet Müdürlüğü ziyaretinde yaptığı açıklamada, bölgenin asayiş, huzur ve güvenliğine ilişkin mevcut durumu yerinde değerlendirdiklerini belirtti.

31 Mart yerel seçimleri doğrultusunda kısa bir süre önce 81 ilin valisi, emniyet müdürleri ve jandarma komutanlarının katılım sağladığı güvenlik toplantıları düzenlediklerini hatırlatan Uzunkaya, bu toplantılar sonucunda seçime dönük mevcut güvenlik önlemlerinin, planlamalarının yapıldığını kaydetti.

''TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE SÜRÜYOR"

Bir yandan terör örgütleriyle mücadelenin yanı sıra günlük asayiş ve huzurun tesisine dönük planlama ve çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Uzunkaya, şu şekilde konuştu:

"Bir taraftan 15 Temmuz'dan itibaren yoğun bir şekilde mücadele edilen FETÖ ile ilgili dışarıdaki, kaçak, aranır durumda olanlar dahil örgütün değişik metotlarıyla devlet içerisine sızdırdığı, emniyete, adliyeye, askeri birimlere, diğer kurum ve kuruluşlara değişik hilelerle, yöntemlerle yerleştirdiği mensuplarının deşifre edilmesi, yakalanması, adli makamlara tevdi edilmesi görevimiz sürüyor."

2010 senesindeki komiser yardımcılığına geçiş sınavı hakkında geçen hafta bin 112 şüphelinin yakalanması amacıyla Ankara merkezli FETÖ operasyonu düzenlendiğini belirten Uzunkaya, "Buna ilişkin örgüt mensubu, firarda olan ve emniyet hizmetlerinde hala görev yapmakta olan 100'ün üzerinde komiser yardımcısı tutuklandı. Şimdiye kadar 600'ünün işlemleri tamamlandı. 800'e yakın gözaltı işlemi yapıldı."

Terör örgütü PKK'ya karşı operasyonların da hız kesmeden devam ettiğini belirten Uzunkaya, "Diğer yandan terör örgütü PKK ile iltisaklı, irtibatlı, illerde faaliyette olan, birtakım eylem hazırlıkları içerisinde oldukları belirlenen, her ilimizin buna dönük tespit yaptığı örgüt mensuplarıyla ilgili çalışmalar, planlamalar ve gözaltılar düzenlendi, yapılıyor, devam ediyor. Başka terör örgütleriyle ilgili operasyonlarımız da aynı şekilde yürütülüyor." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal